LAV VEKST: Ikke siden finanskrisen i 2009 har den økonomiske veksten I Norge vært lavere. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix
LAV VEKST: Ikke siden finanskrisen i 2009 har den økonomiske veksten I Norge vært lavere. Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix Foto: Roald, Berit

Laveste økonomiske vekst siden finanskrisen

Veksten i bruttonasjonalprodukt (BNP) for Fastlands-Norge var på 1 prosent i 2015, den laveste veksten siden finanskrisen i 2009.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De nye tallene som Statistisk sentralbyrå (SSB) publiserte tirsdag, bekrefter en svak vekst på fastlandet i første halvår i fjor. Det var nær nullvekst gjennom andre halvår.

Når det gjelder fjerde kvartal i fjor, økte BNP for Fastlands-Norge med 0,1 prosent. Veksten i tredje kvartal ble revidert ned til 0.

– I 2015 økte BNP for Fastlands-Norge med 1,0 prosent, den laveste veksten siden finanskrisen i 2009, fastslår SSB.

Ser man på det samlede bruttonasjonalproduktet der petroleumsvirksomhet og utenriks sjøfart også er tatt med, var det en nedgang på 1,2 prosent i fjerde kvartal i fjor og en oppgang på 1,6 prosent for hele fjoråret.

For petroleumsvirksomhet og utenriks sjøfart separat var nedgangen på 5,6 prosent i fjerde kvartal. Her var det i hele 2015 en oppgang på 3,7 prosent.

(©NTB)