SKADEPLAGET: Bastian Schweinsteiger (t.h.) har ikke spilt de siste sju kampene grunnet en kneskade. (AP Photo/Jon Super)
SKADEPLAGET: Bastian Schweinsteiger (t.h.) har ikke spilt de siste sju kampene grunnet en kneskade. (AP Photo/Jon Super) Foto: Jon Super

Van Gaal innrømmer at han forventer mer av Schweinsteiger

Manchester United-manageren avslører også at han måtte overbevise klubbens styre om å kjøpe midtbanespilleren.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bastian Schweinsteiger (31) har ikke vært på banen for Manchester United siden kampen mot Sheffield United i FA-cupen 9. januar.

En kneskade har hindret den tyske midtbanestrategen i å hjelpe til med å dra lasset for et Manchester United-lag som har svinget voldsomt i prestasjonene de siste månedene.

Krever mer av Schweinsteiger
Svingninger i prestasjonene har også Schweinsteiger opplevd etter at han kom til Old Trafford for 82 millioner kroner fra Bayern München. Formen og det solide spillet var imidlertid i anmarsj, og derfor kom skaden i kneet på et meget ubeleilig tidspunkt for tyskeren.

– Bastian har vært uheldig fordi han pådro seg en skade på et tidspunkt der han spilte veldig bra. Han var på vei oppover, sier manager Louis van Gaal til klubbens hjemmesider.

– Men i løpet av desember sa jeg at jeg forventer mer, og han ble veldig skuffet over at jeg sa det. Men jeg tror jeg kan si det fordi jeg har høyere forventninger.

Entusiasmen var stor da Schweinsteiger valgte Manchester United etter 13 sesonger i Bayern. Men i starten på United-oppholdet ble Schweinsteiger heftig kritisert for ikke å være i god nok form til å styre maskinrommet på Manchester United-skuten. Pep Guardiola uttalte at Schweinsteiger ikke har vært i form på tre år, mens Gus Poyet serverte ramsalt kritikk under et besøk i TV 2s Premier League-studio i august.

– Han jogger rundt som om jeg skulle gjort det. Som om han er 47 år gammel. Han har ikke styrken og formen til å jage ballen skikkelig akkurat nå. Han gjorde ikke noe spesielt dårlig, men han bidro ikke noe særlig heller, sa Poyet etter Uniteds 0-0-kamp mot Newcastle.

Måtte overbevise om Schweinsteiger-kjøp
Selv om navnet og merittlisten tilsa at et kjøp av Schweinsteiger var det rette, måtte styret på Old Trafford overbevises.

– Jeg måtte overbevise styret om å kjøpe ham, fordi han er en veldig god spiller, og han gir alltid laget mer balanse, sier van Gaal.

Rødtrøyenes siste sju kamper har gått uten Schweinsteiger i troppen. Nå ser van Gaal fremover og både håper og tror at tyskeren kan finne tilbake til spillet som gjorde ham til en av verdens beste sentrale midtbanespillere under tiden i Bayern München.

– Han spilte veldig bra mot Wolfsburg og begynte å vise det nivået han holdt Bayern Müchen. Jeg tror han kan komme tilbake til det, sier van Gaal.

Tirsdag og onsdag er det duket for de første av åttedelsfinalene i Mesterligaen. Der blir ikke United å finne. Van Gaals menn røk ut av gruppespillet og må ta til takke med spill i Europaligaen. Der venter danske Midtjylland torsdag kveld.

Schweinsteiger er imidlertid et lite stykke unna å være klar til å tre inn igjen i van Gaals rekker.