NYTTÅRSAFTEN: De aller fleste av overgrepene skal ha skjedd rundt sentralstasjonen i Köln mellom 23.00 og 01.00 på nyttårsaften. AFP / Roberto Pfeil
NYTTÅRSAFTEN: De aller fleste av overgrepene skal ha skjedd rundt sentralstasjonen i Köln mellom 23.00 og 01.00 på nyttårsaften. AFP / Roberto Pfeil Foto: Roberto Pfeil

Masseovergrepene i Köln: Kun to mistenkte fra Syria

De aller fleste av de mistenkte overgriperne var fra Marokko og Algerie.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Under nyttårsfeiringen i Köln i Tyskland ble det begått flere hundre overgrep mot kvinner som deltok i feiringen i byen.

Kvinnene som har uttalt seg har beskrevet mennene som begikk overgrepene som nordafrikanere eller arabere, og saken har skapt voldsom debatt i Tyskland. Både for hvordan politiet har håndtert saken, og hvordan det er trukket linjer mellom masseovergrep og flyktningstrømmen.

59 identifisert

Ifølge den tyske avisen Die Welt er antall anmeldeleser nå oppe i 1054, seks uker etter masseovergrepene.

454 av disse er anmeldelser av seksuelle overgrep, og resten omhandler tyverier og ran.

Tysk politi har identifisert 59 menn som er mistenkt for å stå bak overgrepene. 13 av disse er arrestert, hvorav fem er mistenkt for seksuelle overgrep.

Ifølge påtalemyndigheten er 25 av de mistenkte fra Algerie, 21 fra Marokko, tre fra Tunisia, tre fra Tyskland, to fra Syria og én fra Irak, Libya, Iran og Montenegro.

Blant de 59 er det både mindreårige og asylsøkere.

De aller fleste anmeldte overgrepene skjedde mellom klokken 23.00 og 01.00 natt til 1. januar i år. To tredjedeler av hendelsene skjedde på og rundt sentralstasjonen i Köln.

Det er hittil registrert hele 1108 fornærmede.

Ifølge den tyske avisen hadde politiet tidlig 1. januar allerede mottatt cirka 100 anmeldelser.