LEKER: Katie (7) og Erica (3) trives godt i de meterlange slangenes selskap. FOTO: Ruaridh Connellan/Barcroft USA/Bulls Press
LEKER: Katie (7) og Erica (3) trives godt i de meterlange slangenes selskap. FOTO: Ruaridh Connellan/Barcroft USA/Bulls Press

Disse barna får leke med pytonslanger

Når man har en reptil-entusiast til pappa, får man ikke vanlige leketøy å leke med...

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En trebarnsfar i USA har en helt egen vri på barnas leketid.

Eric LeBlanc (43) lar nemlig sine to døtre (3 og 7 år) og sin sønn (4) leke fritt med familiens nesten seks meter lange slange.

Etter at reptilbutikken hans nylig brant, har LeBlanc vært nødt til å flytte en rekke av slangene og øglene han eier til sitt eget hjem.

Blant disse er den lange pytonslangen, som er av typen nettpyton. Arten skal være verdens lengste.

Barna har blitt bitt

Bildene av de små barna liggende blant meterlange slanger, får nok de fleste småbarnsforeldre til å sette hjertet i halsen. Men LeBlanc hevder at reptilene er ufarlige.

Til tross for faren dyrene kan utgjøre, har han ingen problemer å la sine tre barn håndtere dem.

– De er fantastiske kjæledyr. De har ikke lopper og krever lite vedlikehold, slik at du ikke trenger å ta dem med til en veterinær regelmessig som med en hund eller katt, sier han til nyhets- og bildebyrået Bulls.

Likevel forteller han at barna har blitt skadet av dyrene.

I SKJØNN FORENING: Pappa Eric (43) er ikke redd for å la barna komme tett på reptilene. FOTO: Ruaridh Connellan/Barcroft USA/Bulls Press
I SKJØNN FORENING: Pappa Eric (43) er ikke redd for å la barna komme tett på reptilene. FOTO: Ruaridh Connellan/Barcroft USA/Bulls Press

– Min sønn ble bitt i pannen av en kongepyton da han var rundt to år gammel. Han åpnet et av burene etter meg og skremte slangen så den hoppet opp og bet ham, forteller LeBlanc.

Til tross for å ha en avslappet holdning til det å la sine barn å være rundt dyrene, sier 43-åringen at han ville aldri forlate dem uten tilsyn.

– Vil ikke la mine barn skyte med våpen

Trebarnsfaren er ikke redd for å få kritikk av andre foreldre som følge av slangeleken.

– I dette landet har alle en mening. Noen mennesker tror det er trygt for barna å skyte med våpen. Jeg vil ikke la mine barn skyte, men jeg er komfortabel med å la dem være rundt reptiler – vi har alle vår egen måte å oppdra barn på, sier han.

Selv tror han på en oppdragelse der barna må få oppleve og teste ut ting på den harde måten.

– I min oppvekst ble jeg bitt av slanger, hunder og øgler, men min største ulykke var da jeg falt ned fra et tre – alt kan skje. Barn vil alltid være barn, mener han.