SPENTE FANS: Signeringen av Kristoffer Ajer gleder Celtic-fansen. Foto: Scanpix
SPENTE FANS: Signeringen av Kristoffer Ajer gleder Celtic-fansen. Foto: Scanpix Foto: Ness, Jan Kåre

Celtic-fansen hyller Kristoffer Ajer-kjøpet

– Dette er en signering for fremtiden av Celtic.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag ettermiddag bekreftet Kristoffer Ajer til TV 2 at han blir Celtic-spiller til sommeren.

Den talentfulle 17-åringen reiser til Glasgow tirsdag for å signere en fireårskontrakt med Ronny Deilas klubb.

– Det er en avtale som går på utvikling og strekker seg til fire år. Det er en langsiktig plan som går på at jeg skal utvikle meg. Målet er å få rikelig med spilletid, forteller Ajer til TV 2.

Celtic er blant de klubbene i verden med den største supporterskaren, så en slik nyhet engasjerer naturlig nok stort. Spesielt på sosiale medier.

Og nyheten om kjøpet av nordmannen blir også tatt imot med gjennomgående positive tilbakemeldinger fra Celtic-fansen. På Twitter går begrep som «norwegian wunderkid» igjen i flere tweets, og de fleste er enige om at dette er en signering for fremtiden.

Se et utvalg av Celtic-tweets nederst i saken!

– En signering for fremtiden

Celtics norske supporterklubb gleder seg også over å få en landsmann til klubben.

– Det er en veldig spennende signering, men det er samtidig litt overraskende. Jeg trodde han ikke ville flytte til Glasgow på grunn av kjæresten sin. Jeg hadde i grunn gitt det opp, sier leder i Celtic Supporters Club Norway, Harald Harsson, med et smil til TV 2.

Og fortsetter:

– Jeg tror dette vil bli en veldig positiv signering for Celtic. Dette er en signering for fremtiden. Det Ajer har vist for Start har vært veldig bra, til tross for ung alder. Det har kanskje ikke vært Martin Ødegaard-nivå over det, men han er veldig god. At han var Start-kaptein allerede som 16-åring er også imponerende.

En utfordring for Ajer er imidlertid at han nettopp er norsk, mener Harsson.

– Vil være kritisk til norsk spiller

Med norsk manager, og tidligere Celtic-spillere fra Norge som har holdt varierende kvalitet tidligere, kan han få tøffere krav rettet mot seg.

– Celtic-fansen vil nok være litt mer kritiske til en norsk spiller. Jeg hadde i grunn ikke trodd at Deila ville hente en ny nordmann med det første, nettopp grunnet det. Men det er åpenbart at Celtic har fulgt Ajer lenge og vet hva de driver med. Dette er en langsiktig investering, sier Harsson.

Ajer blir for øvrig den sjette nordmannen i grønt og hvitt. Tidligere har Harald Martin Brattbakk, Vidar Riseth, Thomas Rogne, Jo Inge Berget og Stefan Johansen – som fortsatt er i klubben – vært på Celtic Park.

– Av dem så er det egentlig bare Johansen som sportslig sett har vært veldig god, selv om han har hatt litt formsvikt denne sesongen, sier Harsson.

Han tror likevel at Ajer kan bli en minst like stor suksess som Johansen var forrige sesong.

– Ajer er helt klart en spennende spiller, og et ungt talent som passer midt i blinken for Celtic. Men jeg vil ikke forvente for mye den første sesongen. Celtic har også hentet flere andre unggutter i det siste, og har vel nå 16 midtbanespillere i klubben. Det er tøff konkurranse.

– Samtidig så virker Ajer som en veldig moden og voksen spiller. Det taler til hans fordel, sier Harsson.