TIL PREMIER LEAGUE: Schalkes Joel Matip er klar for Liverpool. Her i duell med Bayerns Robert Lewandowski og Xabi Alonso. (AP Photo/Martin Meissner)
TIL PREMIER LEAGUE: Schalkes Joel Matip er klar for Liverpool. Her i duell med Bayerns Robert Lewandowski og Xabi Alonso. (AP Photo/Martin Meissner) Foto: Martin Meissner

Liverpool henter forsvarer fra tysk fotball

Joel Matip er klar for Merseyside-klubben.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool har sikret seg forsvarsspilleren Joel Matip fra Bundesliga-klubben Schalke. Det bekrefter den tyske klubben på sin hjemmeside.

Matip har kontrakt ut sesongen med den tyske klubben. Derfor vil han ikke aksle den røde Liverpool-drakten før i sommer.

Matip er født i Tyskland, men spiller for Kamerun. Denne sesongen har han startet samtlige kamper for Schalke i Bundesliga.

Midtstopperen er en av de mest respekterte midtstopperne i den tyske ligaen.

I et intervju med liverpool.no beskriver Tor-Kristian Karlsen Matip slik:

– Det mest iøynefallende med den 195 cm lange 24-åringen er hans avslappede stopperstil. I tillegg til å lese spillet veldig godt er han flink til å komme foran i dueller og å plukke ballen foran motspillere. Som en følge av denne rolige og «rene» stilen tiltrekker han relativt få gule kort (4-5 i gjennomsnitt per ligasesong) og er på flere måter en motsats til den klassiske stoppertypen som man gjerne ser i Premier League.

Defoe befestet sin plass på «you know»-tronen