FN: Nær 50 drept i luftangrep mot sykehus og skoler i Syria

– Dette virker å være et målrettet angrep, sier styreleder Bjørn Nissen i Leger Uten Grenser.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I Syria er opptil 50 personer drept etter at raketter skutt ut fra fly traff fire sykehus og to skoler i landet mandag, melder FN.

Et av dem var et barnesykehus som ligger nær den tyrkiske grensen.

Ifølge syriske aktivister er minst tre barn og en gravid kvinne drept.

Minst ni mennesker er drept i et luftangrep mot et sykehus som støttes av Leger Uten Grenser (MSF) i provinsen Idlib Syria, ifølge eksilgruppa SOHR.

– Dette virker å være et målrettet angrep på et sykehus, og vi fordømmer selvfølgelig dette angrepet på det aller sterkeste, sier styreleder Bjørn Nissen i Leger Uten Grenser.

Ifølge FN er opptil 50 sivile drept og 30 skadd i luftangrepet på fire sykehus og to skoler, melder AP.

Sykehusbygningen ligger i Marat Al Numan nordøst i landet og ble angrepet mandag morgen.

RUINER: Slik ser sykehuset ut etter bombingen. FOTO: Leger Uten Grenser
RUINER: Slik ser sykehuset ut etter bombingen. FOTO: Leger Uten Grenser

– Den MSF-støttede bygningen i Idlib ble truffet av fire raketter, minst åtte ansatte er savnet, heter det i en melding på Twitter, der Leger Uten Grenser har publisert et bilde av ruinene.

Sykehuset med 54 ansatte og 30 sengeplasser er finansiert av hjelpeorganisasjonen. Leger Uten Grenser opplyser at de har støttet dette sykehuset siden september 2015 og dekket alle behovene sykehuset trengte for å driftes, inkludert kostnader og medisinske forsyninger.

– Ødeleggelsen av sykehuset etterlater lokalbefolkningen på om lag 40 000 mennesker uten tilgang til medisinsk hjelp i en aktiv konfliktsone, sier Nissen i en pressemelding.

Mandag formiddag melder nyhetsbyrået Reuters dessuten om et blodig sykehusangrep i grensebyen Azaz i naboprovinsen Aleppo. Minst 14 mennesker ble drept og titalls såret da minst fem raketter traff et sykehus og en skole som huset flyktninger like ved, ifølge innbyggere og helsepersonell. (TV 2/NTB)