Strømmer til The Stream

The Stream har passert 500 påmeldte på én uke: – Det er jo helt vanvittig, synes programleder Tarjei Strøm.

The Stream er en helt ny og norskutviklet musikkonkurranse som skal sendes på TV 2 iløpet 2016.

Laster opp auditions

Deltakerne laster opp sine bidrag på thestream.no hvor de 100 mest streamede artistene går videre til showcase for plateselskapene som signerer tre artister hver som de tar med seg inn i finalerundene.

THE STREAM: Tarjei Strøm er programleder for The Stream på TV 2. Foto: Espen Solli/TV 2
THE STREAM: Tarjei Strøm er programleder for The Stream på TV 2. Foto: Espen Solli/TV 2

De mest populære går videre

I finalerundene opptrer de signerte artistene live i hver sending, og låtene deres gis ut på Spotify hver uke. Den som streames mest gjennom uka, leder finalerunden uka etter.

Stor interesse

Programleder Tarjei Strøm (37) er både imponert og glad over den store interessen for det nye norskutviklede konseptet.

Dette er The Stream:

I musikkonkurransen The Stream flyttes auditionen hjem til deltakerne, som på www.thestream.no kan laste opp sin egen musikk. Både soloartister, duetter, grupper, band, og ikke minst DJer og produsenter er velkomne til å delta.

De 100 mest streamede artistene på nettsiden blir invitert til en showcase hvor de møter Norges tre største plateselskap: Sony Music, Universal Music Group og Warner Music Group. Liker de det de hører går artisten videre, og etter flere utsilinger signerer plateselskapene sine favoritter.

Etter signeringen opptrer artistene live hver sending og låtene deres gis ut på Spotify. Til slutt står vi igjen med en vinner som startet på «gutterommet», har tatt internett med storm, imponert plateselskapene nok til å bli signert, og bevist gjennom gjentatte utgivelser at hun eller han har fortjent en plass blant Norges mest populære artister.

– Vi lanserte The Stream onsdag for halvannen uke siden, og at vi allerede nå har mottatt over 500 bidrag er jo helt vanvittig, sier programleder Tarjei Strøm.

HER KAN DU MELDE DEG PÅ THE STREAM

Fra kassegitar til elektronika

De opplastede bidragene spenner fra enkle akustiske kassegitar-opptredener på soverommet til elektronika-duoer, band og mer forseggjorte videoer, forteller Strøm til TV 2.

– Det er veldig mye spennende blant bidragene, og det er gøy å se at det er så stor variasjon blant det som kommer inn. Jeg vet at plateselskapene har merket seg noen artister allerede. Men det er mulig å laste opp bidrag helt frem til mai, så jeg er sikker på at vi også har veldig mye spennende i vente, sier Strøm.

Tallenes klare tale

Tarjei Strøm, som selv har spilt med grupper som Ralph Myerz and the Jack Herren Band, Magnet og Datarock, har stor tro på The Stream som konsept for å finne nye talenter.

– Til forskjell fra andre talentkonkurranser vet man i The Stream med enda større sikkerhet hvor populær vinneren faktisk er ute i virkeligheten, utenfor selve tv-programmet – ute hos folket, forklarer den nye TV 2–programlederen.

Slipper å stå i kø

Dessuten tror Strøm at en opplastingstjeneste som The Stream gjør det enklere for talentene å få vise seg fram.

– Det er mulig at opplasting av auditions oppfattes som enklere for deltakerne enn å reise langt avgårde på audition for å stå i lange køer og fryse. Her skjer alt i trygge rammer, og ingen trenger å laste opp sitt bidrag før de er 100 prosent fornøyd, sier programleder Strøm.

Slik melder du deg på The Stream