VW Passat GTE er en av de hotteste modellene i VW-sortimentet i år. Det har gjort at du har måttet beregne lang ventetid fra bestilling til levering. Men nå har VW giret opp produksjonen og det korter ned leveringstiden betydelig.
VW Passat GTE er en av de hotteste modellene i VW-sortimentet i år. Det har gjort at du har måttet beregne lang ventetid fra bestilling til levering. Men nå har VW giret opp produksjonen og det korter ned leveringstiden betydelig.

Nå slipper du å vente i ett år på denne bilen

Norge prioriteres høyere.

Markedet for ladbare hybrider blir bare større og viktigere. Mens vi for noen få år siden kun hadde to-tre kandidater i dette segmentet, dukker det nå opp stadig nye modeller.

I Norge blir disse ekstra populære, både fordi de er miljøvennlige, men kanskje mest fordi de kommer relativt gunstig ut av det norske avgiftssystemet.

Ladbare biler koster betydelig mindre enn sammenlignbare modeller, selv om de ikke slipper fullt så billig unna som elbilene.

Elbil, sportsbil og familiebil – i ett

Norge prioriteres

VW har kastet seg på trenden med full tyngde. De kaller de ladbare hybridene GTE. Så langt er det Passat og Golf. Men etterhvert kommer også SUVen Tiguan i GTE-utgave.

Fordi Norge er et svært viktig marked for Volkswagen når det gjelder ladbare biler, har fabrikken kortet ned leveringstidene på disse modellene.

For Volkswagen Golf GTE vil leveringstiden nå være ca. 2 måneder, hvilket er helt på linje med alle øvrige Golf-varianter, opplyses det i en pressemelding.

Med unntak av e-Golf, er Golf GTE den mest populære varianten av Norges mest solgte bil.

Golf GTE er allerede et vanlig syn på veiene.
Golf GTE er allerede et vanlig syn på veiene.

Nordmenn går mann av huse for ny familiebil

4-6 måneders ventetid

Når det gjelder Passat GTE, estimeres det nå med 4-6 måneders leveringstid. Det er en stor forbedring i forhold til det opprinnelige estimatet på 8-12 måneder.

De første kundene får bilene sine i løpet av andre kvartal, og innen året er omme, forventer VW at dette blir den mest solgte Passat-modellen.

Også på den elektriske småbilen VW e-up! er leveringstiden nå tilnærmet normalen. Det vil si rundt 2 måneder.

Slik blir verstingene rene miljøbiler

– Mange om beinet

– Med tanke på hvor hurtig det dukker opp nye alternativer i dette segmentet, er rask levering svært viktig. VW innså nok at de kunne tape mye salg dersom kundene måtte vente opptil ett år fra bestilling til levering, sier Broom-redaktør Knut Skogstad.

Bare de neste månedene vil det blant annet komme to nye modeller fra BMW som er ladbare, og Mitsubishi har stor suksess med sin nye utgave av Outlander PHEV.

– Med den utviklingen vi ser nå, gjelder det å få mest mulig ut av den perioden bilen er helt ny. Sånn sett er det et fornuftig grep som tas her, mener Skogstad.

Etterhvert kommer også SUVen Tiguan i GTE-utgave. Foto: AP Photo/Jens Meyer
Etterhvert kommer også SUVen Tiguan i GTE-utgave. Foto: AP Photo/Jens Meyer Foto: Jens Meyer

Ikke rart mange ønsker seg denne nå