SIGNERER FOR CELTIC: Kristoffer Ajer er enig med Celtic om en overgang. Foto: TV 2
SIGNERER FOR CELTIC: Kristoffer Ajer er enig med Celtic om en overgang. Foto: TV 2

Kristoffer Ajer (17) til Celtic

– Målet er å få rikelig med spilletid, sier Ajer til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

La Manga (TV 2): Det er lenge blitt spekulert i en overgang til Celtic for Kristoffer Ajer (17). Nå ser det ut til at klubbskiftet går i boks for det norske stortalentet.

TV 2 vet at Start-spilleren flyr til Glasgow tirsdag for å sluttføre avtalen. Klubbene skal være enige om overgangen, og Ajer er også enig med Celtic om de personlige betingelsene.

– Målet er rikelig med spilletid

Det bekrefter også Ajer selv overfor TV 2. På spørsmål om hvorfor han valgte de grønne og hvite er han krystallklar:

– Jeg var nede og så på fasilitetene der, og alt var utrolig bra. Det er en toppklubb, så dette er en guttedrøm som går i oppfyllelse. Men alt er ikke klart, så jeg skal ikke forskuttere noe, sier Ajer til TV 2.

Han forteller videre at det er en langtidskontrakt som skal signeres.

– Det er en avtale som går på utvikling og strekker seg til fire år. Det er en langsiktig plan som går på at jeg skal utvikle meg. Målet er å få rikelig med spilletid, forteller Ajer.

Ajer er for øyeblikket på La Manga der han i mandag spilte kamp for Norges U19-landslag mot Portugal.

Dersom den medisinske testen går i orden, blir Ajer presentert som Ronny Deilas nyeste tilskudd på en pressekonferanse onsdag.

Blir i Start frem til sommeren

Det internasjonale overgangsvinduet er stengt, noe som betyr at Ajer gjennomfører første halvdel av Tippeliga-sesongen i Start før han legger Glasgow for sine føtter i sommer. Ajer blir dermed den sjette nordmannen til å aksle Celtic-drakten etter Harald Martin Brattbakk, Vidar Riseth, Thomas Rogne, Jo Inge Berget og Stefan Johansen.

– Vi er selvfølgelig utenfor overgangsvinduet, så jeg fått en fantastisk mulighet til å være i Start frem til sommeren. Det er jeg glad for. Jeg får spille halve sesongen, jeg får gjort meg ferdig med 2. klasse på skolen og jeg får tatt lappen. Det er en kjempebonus. Nå skal jeg bare brette opp ermene og gjøre det så godt jeg kan, sier Ajer.

Tidligere i vinter innrømmet Ajer at det var vanskelig for ham å reise til utlandet grunnet forholdet til kjæresten Karoline.

– Jeg kan flytte fra skolen, det klarer jeg å ta på egenhånd. Jeg kan for så vidt flytte fra familien en liten periode også, men Karoline er ei jeg er blitt veldig glad i og som det er vanskelig å flytte fra, sa Ajer til TV 2 den gang.

Nå avslører Ajer at kjæresten ikke blir med til Glasgow i første omgang.

– Nei, det gjør hun ikke. Det blir et par år fra hverandre, men det skal vi nok klare, sier han.

17-åringen imponerte da han var på prøvespill i Celtic i januar, og det har vært en dårlig skjult hemmelighet at den skotske giganten har ønsket seg en av Norges mest attraktive fotballspillere.

Start har tidligere uttalt at de ønsker seg opp mot ti millioner kroner for Ajer. Det er rimelig å anta at totalpakken, inkludert klausuler, ligger i området rundt Starts ønskede pris.

Vurderte ikke norske klubber

Ajer var på banen i samtlige kamper for Start i Tippeligaen forrige sesong. Kristiansand-laget reddet plassen etter seier i kvaliken mot sørlandsnabo Jerv.

På de 30 kampene han var på banen Tippeligaen i fjor, scoret Ajer åtte mål. Totalt står Ajer bokført med 33 kamper og ni scoringer for Start.

I april i fjor ble Ajer tidenes yngste kaptein i Tippeligaen da han ledet Start i bortekampen mot gamleklubben Lillestrøm.

Storspillet har naturlig nok også fått andre norske klubber til å vise interesse, og Molde er blant dem som unggutten er blitt koplet til.

Ajer avviser imidlertid at han vurderte å spille for en annen norsk klubb.

– Det har alltid vært bedre for meg å bli værende i Start, som har vært en fantastisk klubb for meg. Her har jeg fått spille masse, og jeg har fått være nærme familien. Et klubbytte (i Norge) har aldri vært i tankene, sier han.

Ajer kom fra kanarifuglene til Start i 2014 da familien bestemte seg for å flytte til Kristiansand.