MÅTTE SNU: Et fly fra selskapet Virgin Atlantic måtte snu etter å ha blitt pekt på med laserpenn.Illustrasjonsfoto: (AP Photo/Tim Ockenden, PA) 
MÅTTE SNU: Et fly fra selskapet Virgin Atlantic måtte snu etter å ha blitt pekt på med laserpenn.Illustrasjonsfoto: (AP Photo/Tim Ockenden, PA)  Foto: Tim Ockenden

Fly på vei til New York måtte snu etter å ha blitt pekt på med laser

Et fly på vei til New York måtte returnere til Heathrow kort etter avgang fordi det ble lyst på med laser, opplyser britisk politi.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet fikk melding om at en laser var rettet mot et rutefly som hadde tatt av fra Heathrow søndag kveld, sier en talsmann for politiet.

– Beslutningen om å snu flyet ble tatt av begge pilotene etter at én av dem følte seg uvel etter hendelsen, skriver flyeselskapet Virgin Atlantic i en pressemelding.

Virgin Atlantic-flyet fløy over Irland da pilotene ba om å få returnere.

– Sikkerheten til vårt crew og kunder er vår viktigste prioritet, og vi beklager for ubeleiligheten dette har medført for passasjerene om bord, skriver selskapet i pressemeldingen.

Det er ikke uvanlig i Storbritannia at folk sikter på fly med laserpekere. Hvert år rapporteres det om flere hundre hendelser.

Det er foreløpig uklart hvem som sto bak hendelsen.

(©NTB)