Eagles of Death Metal-vokalisten til TV 2: – Det sto en mann med våpen i enden av gangen. Han siktet på meg

OSLO (TV 2): Eagles of Death Metal-vokalisten med nye detaljer om de grusomme opplevelsene under terrorangrepet i Paris.

Fredag 13. november ble 130 mennesker brutalt drept under flere koordinerte terrorangrep i Paris.

På scenen på konsertarenaen Bataclan sto California-bandet Eagles of Death Metal. Under konserten, begynte skuddene å hagle, og 89 mennesker ble drept.

Søndag kveld står bandet på scenen i Oslo. De har bestemt seg for at de ikke skal la seg stoppe av de grusomme handlingene.

– Det har aldri vært et alternativ for noen av oss å gi opp. Det å slutte fordi drittsekker vil at du skal det, det er ikke aktuelt, forteller frontmannen i bandet, Jesse Hughes (43) til TV 2.

Ungikk så vidt å bli drept

Likevel har det vært en vanskelig vei tilbake på scenen. Hughes forteller om de grusomme opplevelsene som skjedde da de måtte flykte fra konsertarenaen den kvelden, og hvordan han i ettertid har tenkt at han skulle ha klart å redde noen.

– 89 av våre mennesker ble drept. Fem av dem døde rett foran øynene mine. Tre av dem var nære venner av meg. Fansen vår er veldig spesielle, og vi er veldig glade i dem. Det å ikke kunne hjelpe noen man er glad i, er det vanskeligste man kan oppleve, forteller Hughes.

– Alvoret gikk ikke helt opp for meg før jeg gikk tilbake for å finne kjæresten min. Der sto det en kar med våpen i enden av gangen. Han siktet på meg. Jeg rygget tilbake ut døren. Skuddene hans traff døra akkurat i det den lukket seg, forteller en tydelig beveget Hughes.

– Jeg var ikke modig

Jeg er redd for å dra tilbake til Paris, men jeg er enda mer redd for å skuffe alle.

Heldigvis fant han kjæresten Tuesday, og de reddet seg ut en bakdør. Men mange andre han var glad i, fikk han ikke reddet.

– Hva vil det si å være modig? Jeg var ikke modig. Det å være modig, er når man kaster seg foran en kule og redder livet til en venn, sier Hughes.

Om to dager skal bandet tilbake til Paris.

– Jeg er redd for å dra tilbake til Paris, men jeg er enda mer redd for å skuffe alle. Alle ser på meg for at jeg skal gjøre det rette. Jeg trodde det skulle bli lettere. Men det blir ikke lettere. Det er ingen måte å få dette til å henge sammen på, forteller han.

Starter i Norden

For å gjøre comebacket litt lettere, starter de turneen i Sverige og Norge.

– Norge og Sverige har noe av den beste fansen i verden. Noen av mine nærmeste venner er her. Da jeg først startet med rock 'n' roll, visste jeg ikke helt hva jeg ville. Jeg så Turboneger for 13 år siden, og ble umiddelbart forelsket og inspirert, forteller Hughes.

Se det gripende intervjuet med Jesse Hughes øverst i saken.