Stöckl rørt til tårer midt i TV 2-intervju

Alexander Stöckl måtte avbryte etter spørsmål om den norske Vikersund-innsatsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vikersund/Bergen (TV 2): Andreas Stjernen ble beste nordmann på en 3. plass da suverene Peter Prevc vant søndagens svært underholdende skiflygingsrenn i Vikersund.

Men selv om det ikke ble norsk seier var Norges laginnsats svært solid. Hele fem norske hoppere var inne blant de åtte beste.

Stjernen hadde dagens lengste hopp på 249 meter, men flere av de andre norske gutta leverte også solide sprang godt inne på 200-tallet.

Daniel-André Tande, Kenneth Gangnes, Johann André Forfang og Anders Fannemel plasserte seg på plassene fra nummer fem til åtte etter flotte hopp i den andre omgangen.

Tårefull glede

Det gledet naturlig nok landslagssjef Alexander Stöckl stort.

Såpass mye at han tok til tårene da han fikk spørsmål om hva oppturen betyr for de norske hopperne.

– Du ser det når de kommer ut på sletta, de er helt i toppen. De gleder seg over egen prestasjon. Når det er flere på laget som presterer på det nivået der, så er det fantastisk for hele laget, sier Stöckl til TV 2.

Før han fortsetter tydelig rørt:

– De kommer ut og klemmer hverandre og jubler. Jeg er takknemlig for at jeg....

Mer klarer ikke østerrikeren å si. Han beklager seg og snur seg vekk for å tørke tårene og samle seg.

I vel et minutt står Stöckl dypt i egne tanker, før han snur seg tilbake mot TV 2-mikrofonen.

– Jeg beklager, men jeg er veldig emosjonell akkurat nå, sier han mens tårene blir tørket.

– Hva er det som er sterkest for deg?

– At vi har et såpass bra lag, sier en gråtkvalt Stöckl, før han igjen må avbryte intervjuet.

– Jeg kan ikke si mer. Jeg beklager.

– Dette var tidenes skiflygingsrenn

Før spørsmålene fra TV 2 ble for emosjonelle for Stöckl, var han svært sjenerøs med superlativene for å beskrive rennet i seg selv.

– Dette er det råeste rennet jeg har sett. Du må faktisk stå her ved bakken for å kjenne hvordan det er når en utøver flyr 240-250 meter, sa han.

– Og som trener, når du vet hva det betyr og hva slags prestasjon det egentlig er, så føler du meg. Jeg selv er helt utmattet. Jeg hadde adrenalin opp i hodet hele tiden. Dette var tidenes skiflygingsrenn, sa Stöckl.

Også Stjernen var i svært godt humør etter det elleville hopprennet. Trønderen var ikke like rørt som sjefen, men gliste fra øret til øret etter den sterke 3. plassen.

– Jeg har ikke vært i nærheten i hoppbakken tidligere. Jeg startet med et hopp på 248 meter som var helt vanvittig for min del. Jeg har ikke vært i nærheten av sånne lengder før, men så blir det enda lenger i neste hopp. Da jeg skjønte at det ble pallen etter sistehoppet, så kokte det bra i hodet. Det var utrolig stort å få være med på dette her, sier han til TV 2.

Og Stjernen gledet seg naturlig nok også stort over den norske laginnsatsen.

– Det er utrolig spesielt og artig. Da jeg var på toppen og hørte lengdene til de som hoppet før meg, så smilte jeg godt. Det å være en del av dette laget er kjempekult, sier han.

Prevc vant med 15 i stil

Stjernens kjempehopp i 1. omgang holdt til 3. plass, ettersom Prevc og tyske Stefan Kraft snek seg likevel foran på resultatlisten etter omgangen ettersom de hadde tøffere forhold.

Pallrekkefølgen holdt seg i finaleomgangen, etter at både Stjernen og Kraft landet på 231 meter. Prevc smelte på sin side til med en tangering av Stjernens 249-metershopp, men var nedpå med baken og fikk et betydelig poengtrekk med blant annet 15 i stil.

Det holdt likevel i massevis til nok en seier til Prevc, som også vant lørdagens Vikersund-renn. Verdenscuplederen fikk 469 poeng og beholdt ledelsen fra første omgang, da han hadde 237 meter.

(©TV 2/NTB)