Spillerbørs: Han var banens gigant på Emirates

Slik vurderer TV 2-ekspert innsatsen til Arsenal og Leicester i søndagens toppkamp i Premier League.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal slo Leicester 2-1 i søndagens toppkamp på Emirates, og dermed er ingenting avgjort i tetstriden i Premier League.

Nå er avstanden opp til Leicester bare to poeng for Wengers menn.

Slik vurderer TV 2-ekspert Simen Stamsø Møller innsatsen til de involverte i storkampen på Emirates:

Arsenal:

Petr Cech: 6

– Fikk ikke mye å henge fingrene i. Gikk feil vei på straffen til Vardy, men reddet og holdt den store sjansen på headingen noen minutter tidligere. Trygg og fin med ballen i beina.

Hector Bellerín: 6

– Fikk ha ballen mye kampen igjennom. Sto for innlegget som til slutt resulterte i den viktige utlikningen. I 1. omgang glapp han Vardy til den store sjansen som Cech ryddet opp i, men etter pause løste han den kinkige én mot én-situasjon med Vardy.

Per Mertesacker: 5

– Hadde et par fæle balltap tidlig i kampen. Klimaet ble hyggeligere da han kunne overlate ballen til gutta foran seg etter hvilen. Misset en kjempesjanse til å sette 2-1 fem minutter før full tid.

Laurent Koscielny: 5

– Det ble bare én omgang på Koscielny. Ble ikke satt på veldig mange prøver, men var uvanlig slurvete med et par klareringer.

Callum Chambers: 6

– Ble kastet uti det ved halvtid, og gjorde sine saker bra. Rolig og god med ballen, og stort sett flink i posisjoneringspillet.

Nacho Monreál: 6

– Med sine intensitet og motor hadde han god kontroll på sin side. Satte laget sitt i ordentlig trøbbel da han lagde straffe. Bare Ramsey hadde flere touch og pasninger enn Monreál.

Francis Coquelin: 5

– Skilte seg ikke ut like mye som før med energi og vilje. Han mangler nok kamptrening. Med ballen gjorde han minimalt, uten å være noen byrde.

Aaron Ramsey: 7

– Oste av energi gjennom samfulle 94 minutter. Ikke alt var av høy kvalitet, men han mistet aldri motet av noen svake involveringer. Som i seieren mot Bournemouth var han hjertet i dette Arsenal-laget, og igjen smittet han energi akkurat nok til at det ble tre poeng.

Alex Oxlade-Chamberlain: 6

– Var veldig aktiv kampen igjennom, og ga venstreback Fuchs masse å henge fingrene i. Burde nok ha skutt da han brøt igjennom i starten av kampen, men da satt han standarden for gode tendenser og forseringer med manglende sluttprodukt.

Mesut Özil: 7

– Etter en mindre god første omgang, fikk Özil nyte godt av Arsenals vitamininnsprøyting i den andre. Rommene ble større og bidragene flere. Vartet opp med en signatur-assist når det behøvdes som mest.

Alexis Sánchez: 6

– Startet kampen veldig bra med pasningen til Chamberlain. Deretter var bidragene av varierende kvalitet, og han burde fått mer ut av sjansene mot slutten av kampen. Også han er kamprusten, men snart er han nok tilbake på sitt beste.

Olivier Giroud: 7

– En veldig god kamp av franskmannen, som hadde tøffe arbeidsforhold. Dyktig i å linke opp lavt i banen, samtidig som han dro avgårde i bakrom titt og ofte. Assisten til 1-1 er det skyhøy klasse over. Skal også ha stor honnør for returløpet og ballvinningen få minutter før avgjørelsen falt.

Theo Walcott: 7

– Kom inn og satte et skikkelig preg på kampen. Hans første gode innlegg var det ingen i enden av, men da han selv fikk avslutte var han stø på foten.

Leicester City:

Kasper Schmeichel: 7

– Hadde en viktig og god utrusing i 1. omgang, da Ramsey var fri i bakrommet. Fikk overraskende nok nesten ingen avslutninger mot sitt mål, men hadde en kanonredning på Girouds store sjanse på tampen. Kan ikke lastes for målet.

Danny Simpson: 4

Fikk logisk nok slite med Alexis Sánchez i knappe 54 minutter. Da dummet han seg ut, og ødela kampen for Leicester ved å få sitt andre gule kort på få minutter.

Wes Morgan: 6

Han var en bauta bak der, og hadde stort sett brukbar kontroll på Giroud. Fikk kjørt seg mer etter hvert som Arsenal-maskineriet malte på. Syndet i markeringer ved noen at anledninger, uten å bli straffet.

Robert Huth: 6

– Bunnsolid i store deler av kampen. Henger ikke med på utlikningen til Arsenal.

Christian Fuchs: 5

– Skal ha skryt for sine få, men gode, offensive bidrag. I forsvarsspillet slet han mye med Oxlade-Chamberlain, og det gule kortet like etter pause gjorde at han ble mer passiv.

Riyad Mahrez: 6

– Sesongens hittil beste spiller i Premier League var anonym i 1. omgang. Da han begynte å vise prov på sin blendende ballkontroll i starten av 2. omgang, ble han typisk nok byttet ut i Ranieris nødvendig defensive trekk.

Danny Drinkwater: 6

– I skyggen av Kanté kjemper også Drinkwater som besatt. Blokkeringen på Özils store sjanse i starten av 2. omgang var heltemodig. Men han skulle nok vært utvist for den forferdelige taklingen på Ramsey.

N’Golo Kanté: 8 BB

– 1. omgangs ubestridte gigant, og alt i alt kampens beste spiller. I kampbildet vi fikk se finnes knapt noen bedre mann å ha en Kanté. Han gjorde sine faste brytninger gang på gang. I tillegg har han ferdigheter og forståelse til å løse opp spillet og spre trygghet i enkle og vanskelige situasjoner. Den eneste som hadde energi til å forsøke helhjertet etter utvisningen.

Marc Albrighton: 6

– Jobbet og slet som vanlig. Mye lemping og lav treffsikkerhet med ballen.

Shinji Okazaki: 5

– Den japanske duracell-kaninen sprintet og sto på for sitt lag i den timen han var på banen. Noen dårlige touch og pasninger

Jamie Vardy: 7

– Var disiplinert defensivt sammen med Okazaki før pause. Når Leicester fikk ballen gjorde han mye ut av hver situasjon. Skaffet straffe, og var tøff og sikker fra merket. Måtte være énmannsangrep etter hvert, og var grådig sliten på tampen.

Demarai Gray: 5

– Fikk ikke vist seg fram mye. Vanskelig oppgave for unggutten, som holdt brukbar stand defensivt.

Marcin Wasilewski: 4

– Hadde store vanskeligheter med Sánchez og Monréal i en uvant posisjon på høyrebacken. Klønete lagde han frisparket som ga Arsenal en siste sjanse.