TREDJEPLAS: Martin Johnsrud Sundby klønet det til for seg selv og ble nummer tre. Foto: Maja Suslin/TT / NTB scanpix
TREDJEPLAS: Martin Johnsrud Sundby klønet det til for seg selv og ble nummer tre. Foto: Maja Suslin/TT / NTB scanpix Foto: Maja Suslin/tt

Johnsrud Sundby ble knust i spurten: – Klønet det til for meg selv

Martin Johnsrud Sundby ble nummer tre, mens Petter Northug ble nummer ti.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Martin Johnsrud Sundby var ute etter revansj på herrenes 15 kilometer fellesstart søndag. Lørdag ble det kun femteplass for nordmannen.

Søndag ble det pallplass for Martin Johnsrud Sundby. Nordmannen ble nummer tre etter å ha blitt knust i spurten av Sergey Ustiugov og Francesco De Fabiani.

– Klønet det til for meg selv

– Det var mye styr i dag. Mange tette dueller. Jeg vet ikke helt hva det var i dag. Det var knapt noen som ble slitne. Jeg måtte bare gå for å ha en ok avslutning. Som utøvere er det ikke den råeste distansen å gå, men for publikum var det sikkert vanvittig spennende å følge, forteller Johnsrud Sundby til TV 2

– Du likte det ikke helt?

– Det er spesielt. Slik som i dag klønet jeg det til for meg selv. Plutselig er jeg nummer 20 inn i den siste bakken og må ligge å vente i køen der.

– Hva skjedde da?

– Det er det som er ulempen med denne bakken. Halvannen kilometer oppover og tre og en halv kilometer nedover. Da blir du sklidd inn når de 50 beste løperne i verden står på startstreken, oppsummerer skistjernen.

– Fant aldri åpningen

Nicklas Dyrhaug ble nummer fire, mens Finn Hågen Krogh ble nummer fem. Emil Iversen, som ble beste norske i lørdagens løp, ble nummer åtte. Petter Northug ble nummer ti. Også Northug synes det ble et rotet løp.

– Jeg ønsket å komme meg frem, men jeg fant aldri åpningen. I fjor var det klassisk. Da var det lettere å komme seg frem. Nå var det skøyting. Da er det vanskeligere å komme seg frem, forklarer Northug til TV 2.

– Burde du ha kommet deg i posisjon før?

– Jeg hadde en bra posisjon, men jeg klarte ikke å ta de siste fem plassene før siste utforkjøring. Da blir man liggende bak istedenfor å kjempe i toppen, fortsetter langrennsstjernen.

– Det var action hele veien. Et artig løp. Jeg håper det blir flere slike løp, sier Northug.

Det er et synspunkt er Nicklas Dyrhaug enig i.

– For den som liker action og langrenn så må dette ha vært midt i blinken. Det må ha vært den beste søndagsunderholdningen en kan få, sier Dyrhaug til TV 2.

Langrennsløperen trodde kompisen Northug skulle dukke opp der fremme, men det skjedde ikke.

– Jeg ventet på at han skulle dukke opp. Det viser at det er jevnt i toppen og i dag var det en russer som var sterkest. Så dukket det opp en italiener på slutten, fortsetter Dyrhaug.

Snek seg forbi Johnsrud Sundby

Etter en litt rolig førsterunde klinket Martin Johnsrud Sundby opp Mörderbakken på andrerunde. Skistjernens hardkjør ga ikke de største avstandene i feltet, men det var helt tydelig at flere av konkurrentene ble møre etter nordmannens rykk.

Konkurrentene klarte imidlertid å kjøre inn Johnsrud Sundby og feltet var samlet før sisterunden.

Legkov prøvde å en fartsøkning opp siste runde av Mörderbakken, men feltet var likevel samlet med under to kilometer igjen.

Da klinket Johnsrud Sundby til igjen. Med seg fikk han Maxim Vylegzhanin og Matti Heikkinen, mens det ble noen meter opp til de andre.

Sergey Ustiugov hentet inn igjen Johnsrud Sundby og slo nordmannen i spurten. Det gjorde også italienske Francesco De Fabiani, som snek seg forbi nordmannen på de siste meterne.