– Ingen ord kan beskrive hvor viktig scoringen til Danny Welbeck var

Danny Welbeck ble Arsenals store helt mot Leicester.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arsenal – Leicester 2-1 (0-1):

Med ti kun mann på banen så det lenge til at Leicester skulle klare å sikre seg 1-1 mot Arsenal på Emirates.

Men på overtid dukket innbytter Danny Welbeck opp og avgjorde kampen for Arsenal. Angriperen var tilbake på banen for Arsenal for første gang siden april.

– For en historie! Welbeck, som kom innpå for første gang siden april, avgjorde det hele. Ingen ord kan beskrive hvor viktig den scoringen var. Nå ligger de bare to poeng bak Leicester, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker etter kampen.

Kom med i troppen i siste liten
Men egentlig skulle ikke Danny Welbeck vært med i troppen mot Leicester. Det røpet manager Arsene Wenger etter kampen.

– Jeg hadde egentlig ikke bestemt meg for om Welbeck skulle være i troppen eller ikke. Jeg avgjorde sent å ta ham med på bakgrunn av det han viste på trening. Han var til slutt 19. eller 18. mann i troppen, og til slutt så ble han 18. mann og fikk plass, sa Wenger til PL-TV etter kampen.

Han var heller ikke sikker på å sende Welbeck innpå som innbytter.

– Men i dag så måtte vi score, og derfor satte jeg ham innpå. Hele andreomgang ble en stor mental test, og jeg er stolt over mentaliteten til spillerne for vi måtte svare. Mental styrke kan utgjøre forskjellen i ligainnspurten. Leicester var veldig gode, men etter at vi skapte sjanse på sjanse så fortjente vi å vinne, oppsummerte franskmannen.

Arsenal-keeper Petr Cech var naturligvis høyt oppe etter seieren.

– Det var en utrolig viktig scoring for med tanke på sesonginnspurten. Om Leicester hadde fått med seg poeng her, så ville de fått enda større selvtillit. Vi har hentet igjen mye av forspranget etter å ha vunnet en viktig kamp, sa Cech til PL-TV etter kampen, før han la til:

– Jeg trodde vi skulle få den avgjørende scoringen for vi skapte så mange sjanser. Og det var herlig at Danny avgjorde. Han har jobbet hardt for å komme tilbake etter sin operasjon, og fikk sin belønning i dag. Nå er vi bare to poeng bak, men vi har vanskelige kamper igjen som vi må vinne, sa Arsenals keeperstjerne.

Innbytterne avgjorde for Arsenal
Jamie Vardy sendte Leicester i ledelsen fra straffemerket like før pause, før innbytter Theo Walcott utlignet til 1-1 et kvarter etter at gjestene fikk Danny Simpson utvist for holding.

På overtid ble Danny Welbeck, også han innbytter, matchvinner da han styrte innlegget fra Mesut Özil i mål med hodet.

Welbeck hadde bare vært på banen i åtte minutter da han avgjorde kampen.

Seieren betyr at Arsenal foreløpig ligger kun to poeng bak Leicester på tabellen etter 26 serierunder.

Leicester måtte forsvare seg
Etter pause åpnet Arsenal friskt og var fast bestemt på å skaffe seg utligningsmålet.

Aaron Ramsey presenterte seg med et skudd like utenfor allerede ett minutt ut i omgangen, mens både Oxlade-Chamberlain og Giroud rotet bort gode muligheter noen minutter senere.

I det 54. minutt pådro Danny Simpson sitt andre gule kort for dagen, og Leicester måtte dermed fullføre kampen med ti mann.

Simpson så rødt, så utlignet Arsenal
Simpson fikk sitt andre gule kort og dermed rødt for holding.

– Han fikk gult kort omtrent like etter han fikk sitt første gule, så der burde Simpson virkelig ha tenkt seg om, sukket TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

Med ti mann måtte Leicester naturligvis forsvare seg mot et massivt Arsenal-press resten av omgangen.

Og i det 69. minutt kunne ikke Leicester lenger holde unna. Etter nok et Arsenal-angrep headet Olivier Giroud ballen i beina til lagkamerat Theo Walcott, som på effektivt vis dunket inn 1-1 for Arsenal.

– Det var en glimrende jobb av Olivier Giroud, som stod for målgivende. Og en iskald avslutning av Theo Walcott. Der kom utligningsmålet hele Emirates hadde håpet på, konstaterte Alsaker etter 1-1-scoringen til Arsenal.

Vardy ble lagt i bakken og scoret sikkert
Det ble en underholdende førsteomgang på Emirates, der både Arsenal og Leicester kom til flere store muligheter.

Men det var Leicester som scoret først. Toppscorer Jamie Vardy gikk i bakken etter en duell med Monreal på kanten av Arsenals 16-meter.

Dommer Martin Atkinson pekte rett på straffemerket.

– Jeg mener det var riktig av dommeren å gi straffe der, sa TV 2-ekspert Petter Myhre om situasjonen.

Vardy tok selv straffen, og var sikkerheten selv og iskald da han satte inn sin 19. fulltreffer totalt for sesongen.

– Det ble en høydramatisk avslutning på omgangen, og festen vil ingen ende ta for Leicester. Selv om Vardy brukte situasjonen for alt den var verdt da han fikk straffe, var han sikker fra 16-meteren. Det ble en fascinerende omgang, der Leicester klarte seg meget godt mot Arsenal og holdt nullen de første 45 minuttene, oppsummerte TV 2-kommentator Øyvind Alsaker ved sidebyttet.

Forrykende Arsenal-åpning
Arsenal åpnet forrykende mot Leicester og allerede i løpet av kampens første minutt hadde London-klubben fått to corner etter to store sjanser.

Rødtrøyene styrte det meste i åpningsminuttene. Etter åtte minutters spill ville Arsenal ha straffe da ballen tilsynelatende traff armen til Kanté innenfor 16-meteren, men dommer Martin Atkinson vinket spillet videre.

– Det er ingen overraskelse at Arsenal to kommandoen og ville styre kampen. Men Leicester forsvarte seg godt, mente TV 2-kommentator Øyvind Alsaker om åpningsminuttene.

Cech stoppet Vardy
Et kvarter ut i kampen fikk først Arsenal en stor mulighet, før Leicester sekunder senere kunne tatt ledelsen.

Aaron Ramsey ble spilt gjennom alene med Kasper Schmeichel, men den danske keeperen var først på ballen. Like etter kunne Jamie Vardy sendt Leicester i ledelsen. Toppscorerens avslutning med hodet havnet rett i klypene på Petr Cech.

Etter halvtimens spill for Arsenal ballen i mål da Olivier Girouds heading snek seg inn bak Schmeichel. Dommer Atkinson annullerte imidlertid korrekt for offside.

– Den var offsiden var klar, slo TV 2-kommentator Øyvind Alsaker fast.

Leicester uendret for sjette kamp på rad
Arsenals manager Arsene Wenger gjorde to endringer i startoppstllingen før oppgjøret mot Leicester.

Forsvarsspilleren Per Mertesacker og midtbanespilleren Francis Coquelin var begge tilbake i lagoppstillingen, mens Danny Welbeck var tilbake på benken for Arsenal.

Leicester City på sin side startet med uendret mannskap for sjette kamp på rad.

Slik startet lagene:

Arsenal (4-2-3-1): Cech – Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal - Coquelin, Ramsey – Oxlade-Chamberlain, Özil, Sanchez – Giroud.

Innbyttere: Ospina, Chambers, Flamini, Elneny, Campbell, Walcott, Welbeck.

Leicester (4-4-2): Schmeichel – Simpson, Morgan, Huth, Fuchs - Mahrez, Drinkwater, Kanté, Albrighton – Okazaki, Vardy.

Innbyttere: Schwarzer, King, Gray, Ulloa, Dyer, Wasilewski, Chilwell.