OMFATTENDE REDNINGSOPERASJON: Dykkere søker i vannet etter ulykken som krevde fem liv i Södertälje. De fem var medlemmer av et britisk popband. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix
OMFATTENDE REDNINGSOPERASJON: Dykkere søker i vannet etter ulykken som krevde fem liv i Södertälje. De fem var medlemmer av et britisk popband. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix Foto: Johan Nilsson / Tt

– Britiske popmusikere døde i bilulykke i Sverige

Ofrene for den tragiske bilulykken i Sverige natt til lørdag er identifisert som briter og skal ha vært medlemmer av et popband.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fem personer døde da bilen de satt i, kjørte utfor en motorveibro og havnet i Södertälje kanal.

Mennene er identifisert som britiske statsborgere og er mellom 20 og 35 år gamle, melder svenske medier søndag. Ifølge Expressen var fire av dem medlemmer i det britiske bandet Violet beach, som hadde holdt konsert i Sverige. Den femte var bandets manager.

Managementselskapet Bullitt bekrefter søndag overfor Aftonbladet at de fire bandmedlemmene døde i ulykken. Flere medier skriver at manager Craig Terry er den femte omkomne.

Mange fans, venner og kjente har lagt ut minneord og meldinger som hyller bandet på flere nettsider.

Mennene skal ha hatt flybilletter til London og var trolig på vei til Arlanda lufthavn da ulykken skjedde.

– Vi kan bekrefte at fem britiske statsborgere omkom i en bilulykke i Sverige 13. februar. Vi er i kontakt med lokale myndigheter og støtter familiene i denne vanskelige tiden, sier en talsperson for det britiske utenriksdepartementet, ifølge Expressen.

Kondolanser på Facebook

I løpet av natten har nyheten om den tragiske hendelsen spredt seg blant bandets fans, som sørger på sosiale medier.

«Så trist, livet er ikke rettferdig. Mine tanker går til deres familier», skriver en.

«Hvil i fred karer, musikken deres var fantastisk og vil alltid være det», skriver en annen.

Norrköpings Tidningar skriver at bandet opptrådte på festivalen Where's the music i Norrköping fredag. Trolig var bandet på vei fra Norrköping til Arlanda da ulykken skjedde.

Styrtet 25 meter fra bro

Politi og redningstjeneste rykket ut ved 02.30-tiden natt til lørdag etter å ha blitt varslet om hendelsen. Redningsaksjonen pågikk gjennom store deler av lørdagen, og først på ettermiddagen ble det siste offeret funnet.

Motorveien E4 går over en vindebro ved kanalen der ulykken skjedde. Broen er av en type hvor midtseksjonen heises vannrett opp for å la større skip passere. Seilingshøyden øker da fra 26,5 til 42 meter.

Politiet opplyser til Dagens Nyheter at andre biler sto i kø og ventet ved broen da bilen med de fem britene kjørte utfor broen og falt 25 meter ned i kanalen. Alle sikkerhetsfunksjoner ved broen ser ut til å ha vært i orden, sier Martin Bergholm fra Södertälje-politiet til DN.

De døde er sendt til obduksjon.

TV 2/ NTB