Krass tone mellom Jeb Bush til venstre og Donald Trump. Ved siden av Trump står hans kone Melania. Foto: Jonathan Ernst/Reuters
Krass tone mellom Jeb Bush til venstre og Donald Trump. Ved siden av Trump står hans kone Melania. Foto: Jonathan Ernst/Reuters Foto: Jonathan Ernst

Presset Trump gikk til angrep på Bush

– Vi gjør alle feil, men Irak var en stor, feit tabbe, sa Donald Trump og dro inn både storebror og mor til Jeb Bush da de republikanske presidentkandidatene møttes til TV-debatt i South Carolina.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forretningsmannen Trump og den tidligere guvernøren Bush kastet seg ut i en bitter ordkrig om Irak-krigen, Bush-familien, Trumps forretninger og Russlands innblanding i Syria.

Trump kom med krass kritikk mot Jeb Bushs bror, tidligere president George W. Bush, for å ha invadert i Irak i 2003.

– Vi gjør alle feil, men Irak var en stor, feit tabbe. De løy. De sa at det fantes masseødeleggelsesvåpen der, men det gjorde det ikke, tordnet mangemilliardæren og TV-kjendisen.

I tillegg ga nærmest Trump George W. Bush skylden for terrorangrepet mot World Trade Center i 2001.

Utspillet ble ikke godt mottatt av publikum, men de som buet ble avvist av Trump som lobbyister og støttespillere av «spesielle interesser».

Jeb Bush skjøt tilbake og sa han var lei av Trumps stadige angrep på familien, og la til at da Trump jobbet med et tv-show, jobbet broren hans med et sikkerhetssystem for å sikre nasjonens sikkerhet.

(NTB/TV 2)