To personer knivstukket på fest – 17-åring pågrepet

To personer er knivstukket i en privatbolig i Alta.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

To personer er knivstukket i en leilighet på Kronstad utenfor Alta sentrum. Knivstikkingen skjedde på en fest i et leilighetskompleks.

Politiet fikk melding om hendelsen like over klokken 01.00 natt til søndag. Eieren av huset gikk ned i utleiedelen og så at det var behov for ambulanse. Politiet ble også tilkalt.

De to skadde mennene ble først fraktet til helsesenteret i Alta, deretter fløyet til Hammerfest sykehus i luftambulanse. De to er 21 og 22 år gamle.

Skadeomfanget er ukjent, men politiet opplyser overfor TV 2 at en av de skadde skal ha blitt stukket i ryggen. En person er også stukket i et lår.

– Det skal ha oppstått et basketak mellom flere personer som befant seg i leiligheten, hvor det var fest. En av personene i basketaket trakk opp en kniv, sier Lars Jørgen Kleven ved operasjonssentralen i Vest-Finnmark til TV 2.

Den mistenkte er 17 år. Han ble pågrepet uten dramatikk.

Operasjonsleder Jan-Olav Schjølberg sier til TV 2 klokken 08 søndag morgen at de ikke kan si noe mer om foranledningen til hendelsen.

– Vi må først avhøre 17-åringen. Vi jobber nå med tekniske og taktiske undersøkelser på stedet og vitneavhør. De fornærmede skal også avhøres, men det kan hende det må vente til mandag, sier Schjølberg.