BERGEN: En norsk 21-åring bosatt på Østlandet er siktet for en grov voldtekt i Bergen natt til fredag. I Bergen tingrett (bildet) ble han varetektsfengslet i fire uker. FOTO: Marit Hommedal / Scanpix
BERGEN: En norsk 21-åring bosatt på Østlandet er siktet for en grov voldtekt i Bergen natt til fredag. I Bergen tingrett (bildet) ble han varetektsfengslet i fire uker. FOTO: Marit Hommedal / Scanpix Foto: Hommedal, Marit

Mann (21) siktet å ha bundet fast, ranet og voldtatt kvinne

En 21 år gammel mann er siktet og varetektsfengslet for en grov voldtekt i Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natt til fredag skal en kvinne blitt grovt voldtatt av en 21 år gammel mann i Skuteviken i Bergen. De to skal ha møtt hverandre på et utested i Bergen sentrum, og tatt følge hjem til kvinnen i drosje.

Her skal mannen ha forgrepet seg på kvinnen. Kvinnen er også i begynnelsen av 20-årene.

– Politiet ser svært alvorlig på denne saken. Vi var på stedet raskt etter at vi fikk meldingen, og det ble satt i gang en omfattende etterforskning, sier politiadvokat Cathrine Krohn til Bergensavisen.

Forlatt fastbundet med bind for munnen

Ifølge politiet ble kvinnen bundet fast og voldtatt. Gjerningsmannen tok med seg mobiltelefonen og bankkortet hennes før han hoppet ut av vinduet, skriver Bergens Tidende. Kvinnen ble forlatt med bind for munnen fastbundet til sin egen seng. Hun skal ha fått merker på halsen og håndleddene etter voldtekten.

Politiet karakteriserer voldtekten som svært brutal.

– Hun er naturligvis svært preget av denne grove krenkelsen. Ellers kan jeg si at dette er en svært brutal og skremmende voldtekt, som skjedde i en kvinnes eget hjem, sier kvinnens bistandsadvokat Ellen Eikeset Mjøs til BA.

Tok ut 10.500 fra bankkort

Fredag ettermiddag ble en mann pågrepet og siktet for voldtekten. Mannen er 21 år gammel, ifølge Bergens Tidende.

Lørdag var det fengslingsmøte i Bergen tingrett der mannen ble varetektsfengslet i fire uker. Han hevder sin uskyld, og forklarer at samleiet var frivillig. Kvinnen skal selv ha tatt initiativ til å bli bundet, ifølge ham.

Siktede har innrømmet at han tok ut tilsammen 10.500 kroner fra kvinnens bankkort. Han hadde fått tak i pinkoden og tok ut 1500 kroner ved forskjellige kiosker i Bergen.

Slapp ut fra fengsel i januar

Mannen ble varetektsfengslet i fire uker da retten mener det er skjellig grunn til mistanke. De fant kvinnens forklaring troverdig.

Siktedes forsvarer Steinar Yndestad mener at hans klients forklaring er like troverdig som kvinnens.

Siktede er en norsk statsborger og til daglig bosatt på Østlandet. Han kom ut fra fengsel i januar etter en lengre soning. Aktor Cathrine Krohn har forklart at mannen er tidligere dømt for vold, ran og trusler.