DREPT: Monica Spear deltok i Miss Universe-finalen i Bangkok i 2005. Ni år senere ble hun skutt og drept. FOTO: AP
DREPT: Monica Spear deltok i Miss Universe-finalen i Bangkok i 2005. Ni år senere ble hun skutt og drept. FOTO: AP Foto: RUNGROJ YONGRIT

Dømt til 30 års fengsel for drap på missedronning

Monica Spear (29) ble skutt og drept rett foran sin datter. Nå har en domstol i Venezuela dømt tre menn til 30 år i fengsel for drapet på Spear og hennes partner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

29 år gamle Monica Spear og 39 år gamle Thomas Henry Berry ble skutt og drept rett foran datteren deres på fem år etter at bilen deres ble stoppet av ranere langs landeveien i januar 2014.

Ranere åpnet ild

Det var et landeveisrøveri som gikk helt galt, og saken har fått enorm oppmerksomhet i Venezuela. I boken «The Homicide of Monica Spear» forteller flere av de nå domfelte om hva som skjedde.

VANT MISS VENEZUELA: Spear var også kjent som skuespiller i hjemlandet. FOTO: GETTY
VANT MISS VENEZUELA: Spear var også kjent som skuespiller i hjemlandet. FOTO: GETTY Foto: Handout

De syv landeveisrøverne hadde lagt steiner i veibanen slik at bilene skulle stoppe. Deretter skulle de robbe bilistene for verdisaker.

Spear og familien låste seg inne i bilen for å holde unna de syv mennene som angrep dem. Men da en bergingsbil plutselig dukket opp, åpnet de væpnede mennene ild. Spear ble drept med ett enkelt skudd.

Drapsmann: – Er ikke lei meg

– Jeg drepte henne ikke fordi jeg ville det, jeg bare skjøt, og kulen traff henne tilfeldigvis. Jeg er ikke lei meg for det, sier en av ranerne i boken, ifølge Fox News.

Den fem år gamle datteren ble også skutt, men overlevde. Hun bor i dag hos bestefaren i Orlando i Florida.

Missedronning og skuespiller

Spear ble kåret til Miss Venezuela i 2004 og hadde jobbet som skuespiller i serier produsert av det latinske TV-selskapet Telemundo, som «Pasion Prohibida» (Forbudt lidenskap) og «Flor Salvaje» (Vill blomst). Hun var på ferie da drapet skjedde.

Tidligere er tre unge menn dømt til mellom 24 og 26 års fengsel for drapene. Den syvende ransmannen var mindreårig da det skjedde og slapp unna med fire år bak murene.

Det høyprofilerte drapet har satt søkelyset på den skyhøye kriminaliteten i Venezuela, der mange ikke lenger tør gå ut om kvelden og kjøper pansrede biler hvis de har råd.

(© TV 2 / NTB)