Chelsea med festfotball mot Newcastle

Vant 5-1 på Stamford Bridge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Chelsea - Newcastle 5-1

Chelsea viste glimt av forrige sesongs storhet da de lørdag vant 5-0 mot Newcastle på Stamford Bridge. Diego Costa, Pedro (2), Willian og Bertrand Traoré scoret for hjemmelaget, som dermed klatret til 12. plass på tabellen.

Se sammendrag i videovinduet øverst i saken.

Andros Townsend scoret Newcastles trøstemål like før slutt.

– Dette var overkjørsel. Willian og Costa var meget gode i denne kampen, sier TV 2s fotballekspert Petter Myhre etter kampen.

Mange mål til tross, Chelsea-manager Guus Hiddink var mest fornøyd med den defensive organiseringen etter kampen.

– Den gode defensive organiseringen og det at vi ikke la oss bakpå, men forsøkte å angripe med en gang. Det må vi gjøre enda mer, sier han.

Chelsea med drømmestart
Chelsea fikk en drømmestart på kampen og ledet 3-0 allerede etter 16 minutter på Stamford Bridge.

– Vi fikk en kickstart på kampen. Vi prøvde å overraske dem med et tidlig mål. Så fikk vi to tidlige mål og da ble de ustabile. Det var egentlig veldig bra med tanke på den kommende kampen på tirsdag at vi avgjorde det såpass tidlig. Da slapp vi å presse så mye i andre og vi fikk hvile spillere, sier Chelsea-manageren.

Diego Costa sendte vertene i ledelsen, før Pedro snappet opp en grusom pasning fra Rolando Aarons og la på til 2-0. Åtte minutter senere økte Willian ledelsen til 3-0, noe som også var resultatet til pause.

Newcastle nytt for straffe?
Like etter pause ble Newcastle trolig snytt for et straffespark etter at Cesc Fabregas sparket Aleksandar Mitrovic i ankelen like innenfor 16-meteren. Dommer Roger East lot spillet gå videre.

Bortelaget åpnet friskt i andre omgang, men Chelsea viste seg nok en gang å være dødelig effektive på kontringer. Etter 58 minutter scoret Pedro sitt andre for dagen etter en nydelig assist fra Fabregas.

Bertrand Traoré la på til 5-0 syv minutter før slutt. Det var 20-åringens første Premier League-mål for Chelsea.

Terry ut med skade
Et lite skår i gleden for Chelsea var at John Terry måtte gi seg etter 38 minutter. Kapteinen landet forkjært etter en hodeduell med Mitrovic og haltet ut med noe som så ut som en kneskade. Fra før av er midtstopper Kurt Zouma også ute med en korsbåndskade.

– Vi håper det er et muskulært problem. Vi får svar i morgen. Det er litt snaut med tid i forhold til tirsdagens kamp, sier Hiddink om Terrys skade.

Cahill: – En viktig uke
Tirsdag møter Chelsea PSG i åttedelsfinalen i Mesterligaen og det kan redde stumpene av Chelsea-sesongen.

– Nå skal vi jobbe for å nå så langt vi kan i cupen og i Mesterligaen. Vi innså akkurat at det er en veldig viktig uke for oss. Vi fikk en god start på den uken i dag. Så er det PSG og FA-cupen. To massive kamper som vi vet hvor viktige er.