KOMMENDE STJERNE: Casper Ruud (17) sammen med trener Pedro Rico etter turneringsseieren.
KOMMENDE STJERNE: Casper Ruud (17) sammen med trener Pedro Rico etter turneringsseieren.

Norsk tennissensasjon tok sin første seniorseier i Spania

Hadde matchball imot, men snudde til knusende seier.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges nye tennisyndling Casper Ruud (17) gikk lørdag formiddag til topps i Future-turneringen på Mallorca da han slo spanske Carlos Taberner i finalen.

Ruud tapte det første settet og avverget matchball imot i det andre, men i det tredje settet var den norske tennissensasjonen overlegen og knuste til med 6-0.

Seieren er 17-åringens første turneringsseier i en seniorklasse.

– Det føles veldig bra. Det er alltid deilig å vinne turneringer. Enten det er i Norge eller i utlandet er det det herlig å dra hjem med pokalen i bagen. Nå er dette også litt spesielt siden det var min første seier i herreturnering. Det er den største seieren min hittil nivåmessig, sier Ruud til TV 2.

Ruud var før turneringen rangert som nummer 1146 på ATP sin verdensranking, men vil med seieren ta betydelige hopp i jakten på å etablere seg på øvre del av rankinglistene.

– Det betyr en del for meg. Jeg tar med meg en del selvtillit videre. Nå har jeg en ny kamp på tirsdag. Så betyr det litt for rankingen, forklarer Ruud.

– Det blir en del lettere for meg å kvalifisere seg til turneringer. Jeg slipper å måtte kvalifisere meg og spille ekstra kamper. Nå kan jeg kommer direkte inn. Det er bra, fortsetter tennistalentet.

Seieren betyr at han kommer nærmere blant de 500 beste i verden. Målet er å nærme seg de 250 beste i løpet av året. Samtidig vil 17-åringen teste seg på mastersnivå og ønsker å etablere seg fortest mulig på det nivået, men først vil han suge til seg erfaringen. Nordmannen mener det er mest realistisk å etablere seg på challenger-nivå i løpet av året

– Jeg kommer til å spille et par turneringer på det nivået i løpet av året og har selvfølgelig lyst til å være på det nivået så fort som mulig. Men det som er realistisk i år er å kjenne på nivået blant de beste guttene, avslutter Ruud.