For ung for ungdoms-OL: Sensasjonen Kelly (13) kan komme til X Games Oslo

Kelly Sildaru (13) er tidenes yngste gullvinner i X Games. Nå er hun første reserve til Big Air under X Games Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oppdatering: Denne artikkelen ble først publisert som om Hildaru var klar for X Games Oslo. Sannheten er at hun er invitert som første reserve. Dermed må noen trekke seg før bun kan delta. Vi beklager de feile opplysningene.

Den estiske sensasjonsjenten Kelly Sildaru er bare 13 år, men under X Games i Aspen i slutten av januar var hun den eneste som var bedre enn vår egen Tiril Sjåstad Christiansen (20) i slopestyle.

Se gull-runnet hennes øverst i artikkelen.

Det gjorde den ferske tenåringen til tidenes yngste gullvinner i X Games. Nå er hun første reserve til Big Air på Tøyen i Oslo lørdag 27. februar.

Hun skulle gjerne vært med i ungdoms-OL på Lillehammer, som pågår nå, men hun er for ung (!) til å delta. Aldersgrensen IOC har satt er 15 år. Da blir nok X Games Oslo et greit plaster på såret.

Ikke bare kan det bli en ny duell med Christiansen, som i natt tok tredjeplassen i Big Air i Boston, men feltet teller også blant andre svenske Emma Dahlström (2. plass i natt) og tyske Lisa Zimmermann (19), som vant konkurransen i Boston.

Sildaru slo også Tiril Sjåstad Christiansen i slopestyle i Dew Tour før jul. Hvordan den lille 13-åringen eventuelt klarer seg på giganthoppet på Tøyen blir spennende å se.

Johanne Killi (18), som tok bronse i X Games, er den andre norske jenten i Big Air-konkurransen på ski.

De fleste utøverne til X Games-uken i Oslo er nå bekreftet. Snowboard-superstjernen Shaun White har sagt han vil delta i superpipe, men hans deltagelse er ikke endelig bekreftet.

Ståle Sandbech har bestemt seg for å delta i både superpipe og Big Air.

Big Air på Tøyen vil i tillegg til hopp fra ski- og snowboardfolket ha konsert med blant andre Yelawolf og Alan Walker.