– Et massivt resultat for en klubb i krise

Dumpekandidat slo Manchester United, og nå virker fjerdeplassen enda fjernere for Louis van Gaals menn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sunderland – Manchester United 2-1 (1-1):

En scoring av Lamine Koné ni minutter før slutt sørget for at dumpekandidat Sunderland slo Manchester United 2-1 lørdag.

– Det er en utrolig viktig seier for oss å slå Manchester United. Men å slå Manchester United i den posisjonen vi er i er tre svære bonuspoeng for oss. Det som har vært tre veldig vanskelige kamper, Manchester City, Liverpool og Manchester United har vi plukket fire poeng selv om vi er i bunnen. Det er stor for oss, sa Sunderlands manager Sam Allardyce etter kampslutt.

Manchester United-stjernen Wayne Rooney innrømmer at det nå blir svært tøft for klubben til å kvalifisere seg for Mesterligaen neste sesong.

– Jeg synes ikke vi skapte nok sjanser og var ikke aggressive nok. Det kostet oss noe dødballer. Et skuffende resultat, forklarer Rooney.

– Det blir vanskelig å kvalisere seg til Mesterligaen og topp fire nå. Det er skuffende dag og vi mister tre poeng. Vi må uansett gå videre. Du vet ikke hvordan Premier League vil ende, men vi vet at det vil bli vanskelig å kvalifisere oss til topp fire. I Europa League får vinneren en plass i Mesterligaen, men det er en lang vei, forklarer Rooney.

Van Gaal: – Fjerdeplassen blir vanskelig
Manchester Uniteds manager Louis van Gaal var naturlig nok svært skuffet etter nederlaget mot dumpekandidaten.

– Det var selvfølgelig et steg tilbake. Jeg sa før kampen at vi må vinne slike kamper og vi vant ikke. Vi kan kun skylde på oss selv. To dødballer. To scoringer. jeg synes også at Sunderland var mer aggressive og vi taklet det ikke. Vi holdt ikke ballen nok i laget, mente van Gaal.

Han innrømmer i likhet med Rooney at det blir vanskelig å kapre fjerdeplassen.

– Det skal bli veldig vanskelig fordi vi har gitt vekk fem poeng mot Chelsea og Sunderland. Det er for mye, slo nederlenderen fast.

– Et massivt resultat for en klubb i krise
Seieren til Sunderland var den første over Manchester United på eget gress siden 1997.

– Det var et massivt resultat for en klubb i krise. Nå er håpet tent om fornyet kontrakt for Sunderland-fansen. Men så er det store spørsmålet: Hva nå, Louis van Gaal, slo TV 2-kommentator Øyvind Alsaker fast etter oppgjøret på Stadium of Light.

– Fikk stå helt alene
For Sunderland betyr seieren at klubben fremdeles har et stort håp om å redde plassen i Premier League, mens nederlaget for Manchester Uniteds del betyr at fjerdeplassen på tabellen blir fjernere og fjernere.

Avstanden opp til Manchester City på fjerdeplass er fremdeles seks poeng.

Lamine Koné, som ble hentet til Sunderland i januar fra fransk fotball, ble den store helten da han stanget inn 2-1-scoringen mot Manchester United ni minutter før slutt på Stadium of Light.

– Sunderlands redningsmann, som ble hentet inn i januar, leverte varene på Stadium of Light. Men hva skjedde med markeringen på en så god hodespiller? Han fikk stå helt alene i feltet, poengterte TV 2-kommentator Øyvind Alsaker etter scoringen.

TV 2-ekspert Petter Myhre er nå sikker på at fjerdeplassen glipper for Manchester United.

– Ja, jeg tror det. Og det handler om de lagene som er foran Manchester United på tabellen. Manchester United må omtrent vinne resten av sine kamper nå, og det er ikke laget gode nok til. Og jeg tror ikke de fire lagene foran kommer til å avgi så mye poeng fremover, slo Myhre fast.

På slutten av kampen følte Manchester United seg snytt for straffespark da en Sunderland-spiller tilsynelatende handset innenfor straffefeltet. Innbytter Memphis' skudd traff tilsynelatende hånden til O'Shea, men dommeren blåste spillet videre.

– Det var helt umulig å si om det var viljehands eller ikke, mente Alsaker om situasjonen.

De Gea viste sin klasse
Snaue ti minutter ut i andreomgang fikk Jermain Defoe en ypperlig sjanse til å sende Sunderland i ledelsen.

Daley Blind maktet imidlertid å skli avlutsningen fra veteranspissen til corner.

Sunderland skapte en rekke store sjanser utover i omgangen, men David De Gea stod i veien for etterhvert frustrerte Sunderland-angripere frem til Konés scoring.

Manchester United på sin side slet lenge med å skape de store sjansene etter sidebyttet, og klarte ikke å følge opp mye av det vakre angrepsspillet fra første omgang.

Marerittstart for van Gaals menn
Manchester United fikk den verst tenkelige starten på kampen. Allerede etter tre minutter lurte Wahbi Khazri David De Gea.

Frisparket fra i utgangspunktet en dårlig posisjon snek seg inn mellom stengene.

TV 2-kommentor Øyvind Alsaker mente David De Gea kanskje burde reddet avslutningen.

– Skuddet virket løst, men det snek seg inn ved stolpen. Men David De Gea virket alt annet enn fornøyd med det. Det var uansett en forrykende start av Sunderland, konstaterte Alsaker om scoringen.

Ti minutter senere var Jermain Defoe nære ved å doble ledelsen for hjemmelaget. Men alene med De Gea avsluttet veteranspissen for dårlig, og ballen gikk utenfor.

– En herlig chip av stjerneskuddet Martial
Etter 35 minutters spill måtte Matteo Darmian forlate banen med skade. Den italienske backen pådro seg en skade i skulderen etter et sammenstøt med en Sunderland-spiller. Inn kom unggutten Donald Love.

Like etter utlignet Anthony Martial på vakkert vis. Mata fikk avsluttet fra god posisjon, og Sunderland-keeper Mannone måtte gi retur.

Martial dukket opp på returen og lobbet elegant inn 1-1-scoringen for Manchester United.

– Martial kan feire sin 10. scoring totalt og nummer sju i ligaen. Det var en herlig chip av stjerneskuddet Martial. Det var en stilstudie i følsom touch på ballen. Han har markert seg allerede denne sesongen som blant Manchester Uniteds viktigste spillere, sa Alsaker etter 1-1-scoringen.

– Omgangen begynte fantastisk for Sunderland, men Martial utlignet lekkert til 1-1 like før pausesignalet, oppsummerte kommentatoren.

Ropte på straffe

På overtid ropte samtlige United-spillere på hands i Sunderland-forsvaret når Memphis' skudd traff O'Shea, men til gjestenes store frustrasjon pekte kampleder Andrew Marriner heller på hjørneflagget.

TV 2s kommentator Øyvind Alsaker klarte ikke bestemme seg for om Marriner gjorde det rette da han ikke blåste straffe i situasjonen.

Fellaini fikk hvile
Manchester Uniteds manager Louis van Gaal valgte å erstatte Marouane Fellaini, som har fått mye kritikk denne sesongen, med Morgan Schneiderlin i startoppstillingen.

Van Gaal avviste imidlertid at Fellaini var vraket.

– Fellaini har spilt mange kamper på rad, og jeg må rotere på laget. Fellaini blir spart for å unngå skader, sa Van Gaal.

Nederlenderen startet også med fire spillere fra egne ungdomsrekker på benken. Donald Love, Andreas Pereira, James Weir og Will Keane fikk alle være en del av troppen mot Sunderland.

Slik startet lagene

Manchester United: David de Gea – Matteo Darmian, Chris Smalling, Daley Blind, Cameron Borthwick-Jackson – Michael Carrick, Morgan Schneiderlin – Jesse Lingard, Juan Mata, Anthony Martial – Wayne Rooney.

Benken: Romero, Love, Weir, Pereira, Herrera, Memphis, Keane.

Sunderland: Mannone, Yedlin, O’Shea, Kone, van Aanholt, Kirchhoff, Cattermole, M’Vila, Khazri, N’Doye, Defoe.

Benken: Brown, Rodwell, Borini, Matthews, Pickford, Toivonen, Honeyman.