KJØRTE SEG OPP: Henrik Kristoffersen kjørte seg opp fire plasser og endte på en fjerdeplass. Foto: AFP PHOTO / TOSHIFUMI KITAMURA
KJØRTE SEG OPP: Henrik Kristoffersen kjørte seg opp fire plasser og endte på en fjerdeplass. Foto: AFP PHOTO / TOSHIFUMI KITAMURA Foto: Toshifumi Kitamura

Kristoffersen kjørte seg opp etter en god finaleomgang

Henrik Kristoffersen kjørte seg opp fire plasser i finaleomgangen.

Yazawa Naeba (NTB/TV 2): Henrik Kristoffersen kjørte seg opp fire plasser i finaleomgangen, men klarte ikke å ta steget opp på seierspallen under lørdagens verdenscuprenn i storslalåm.

Det norske alpinfantomet lå på 8.-plass etter første omgang i japanske Yazawa Naeba, mens også Leif Kristian Haugen så vidt tok seg videre til finaleomgangen med sin 30.-plass.

– Kjører ikke bra nok til å være på pallen

Kristoffersen kjørte bedre i andre forsøk og krysset mållinjen på en foreløpig annenplass, ett tidels sekund bak italieneren Massimiliano Blardone.

Senere plasserte også franskmennene Mathieu Faivre og Alexis Pinturault seg foran nordmannen. Det skilte 0,77 sekund fra vinneren Pinturault ned til Kristoffersen.

– Det var en ok dag. Ikke noe mer eller mindre. Jeg byttet sko og sånt før andreomgang. Det hjalp litt, men kjøringen er rett og slett ikke god nok for å være på pallen i dag. Den irriterer meg litt den ene feilen oppe i traversen der og at jeg var usikker på retningen på den siste langsvingen der. Sånn er livet. Har bare meg selv å skylde på. Fjerdeplass er ikke dårlig, sier alpinisten til TV 2.

– Det er ganske løst og rare forhold, men jeg vet ikke. Jeg kjører bare ikke bra nok på ski for å være på pallen i dag.

– Når han kom bak meg åpner det seg opp igjen

Kristoffersen øyner naturlig nok en bedre mulighet i morgendagens slalåm.

– Jeg har trent fire dager storslalåm den siste halvannen måneden. Det har blitt litt for lite, men nå vi ta slalåmen i morgen så får jeg kommet meg hjem og trent litt storslalåm, forklarer nordmannen.

– Slalåmen i morgen tror jeg blir bra. Om det regner eller snør så spiller det ikke så stor rolle for meg. Det gjør ikke noe om det regner for da blir det litt bløtere da sitter saltet litt bedre og da blir det litt bedre forhold, fortsetter Kristoffersen.

Nordmannen kjemper om sammenlagtseieren i verdenscupen med suverene Marcel Hirscher. Østerrikeren kom på sjetteplass i Japan.

– I dag var jeg heldigvis foran, men punkter er punkter for ham. Jeg hadde egentlig slått fra meg sammenlagtcupen litt etter at jeg kom i mål i finaleomgangen, men når han kom bak meg åpner det seg igjen. Men det er mye skikjøring igjen så vi får se, avslutter Kristoffersen.

Haugen kjørte seg også opp i annenomgangen og endte til slutt på 20.-plass i sesongens sjuende storslalåmrenn. (©NTB/TV 2)