Slik forklarer soldaten Matthew hvorfor han ga politiet en hjelpende fot

Han ble hyllet av politiet da han spente bein på en narkomistenkt som løp fra politiet. Nå forklarer mannen hvorfor han ga politiet en hjelpende fot.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Med hendene i lomma stakk Mathew Lawson elegant ut en fot og spente bein på en mann som politiet i London jaktet på i forrige uke.

En overvåkingsvideo viser hvordan Lawson med det meget enkle knepet satte den narkomistenkte mannen ut av spill. Se video av hendelsen øverst i artikkelen.

Lawson sakket knapt farten da han spente bein på mannen, og han forsvant i menneskemengden før politiet fikk sukk for seg.

– Legendarisk

Politiet omtaler mannens handling som legendarisk, og gikk i etterkant ut på sosiale medier og takket for den uventede hjelpen de fikk fra den fremmede mannen.

Nå er mannen med den hjelpsomme foten identifisert som soldaten Matthew Lawson (37).

Lawson forteller til The Telegraph at han hadde tatt kona med ut på en tidlig Valentines-date da han oppdaget politijakten i gaten i Kingston, sørvest i London.

– Jeg hørte et rop: Stopp! Politiet! Militærtreningen min satte umiddelbart inn, sier Matthew, som har tjenestegjort i Irak, Bosnia og Nord-Irland.

– Jeg så politimennene løp etter en fyr, og tenkte at de aldri ville nå ham igjen. Jeg tenkte jeg kunne gi dem noen sekunder, om jeg bare stakk fram beinet mitt slik at han snublet.

– Fyren falt og da politiet tok ham, ropte de etter meg: Takk, kompis! Kona mi og jeg bare fortsatte videre og tenkte ikke mer på det som hadde skjedd.

Politimannen som til slutt pågrep den unge mannen takker for hjelpen, og sier lattermildt at han tror han kunne nådd igjen den mistenkte.

– Jeg tror jeg kunne tatt ham, men det er min personlige mening. Meningene på politistasjonen er delte, sier politimannen Brendan Exter-Beel leende.