SKREKKBIFF: Gøran Meisler fikk overlevert biffbiten i en plastbeholder, og tok bildet av den fra sykesenga. Før det hadde han vært gjennom et 40 timer langt drama. FOTO: PRIVAT
SKREKKBIFF: Gøran Meisler fikk overlevert biffbiten i en plastbeholder, og tok bildet av den fra sykesenga. Før det hadde han vært gjennom et 40 timer langt drama. FOTO: PRIVAT

Bodø-mann nesten drept av pepperbiff – advarer andre biffspisere

En grillfest, et sløvt plastbestikk og en pepperbiff ble nesten slutten for Gøran Meisler (47).

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I sommer dro Bodø-mannen Gøran Meisler på ferie med venner og familie. Destinasjonen var Byske camping på Bottenvikas bredder øst i Sverige.

En grillfest i sommerværet skulle vise seg å bli langt fra så idyllisk som det høres ut. En søndag ble det laget langbord, og Meisler skulle grille til 15 personer.

Etter normal grillkutyme slenger han på sitt eget fôr tilslutt, i dette tilfellet hans og konens pepperbiff.

I grillosen og med spisende gjester rundt bordet blir sulten overveldende for Meisler, og da biffen er ferdig, hugger han umiddelbart til.

– Jeg skar en bit av biffen min, den var i største laget, men sulten og det sløve plastbestikket gjorde at jeg valgte å ikke dele den flere ganger, sier han til Bodonu.no, som først omtalte saken.

– Jeg tygde noen ganger. Men akkurat da jeg skulle svelge, kjente jeg at dette var litt i overkant, sier han til TV 2.

Biffen satt bom fast.

Meisler vurderer å brekke seg, men velger i stedet å svelge to-tre ganger. Biffbiten rokker seg ikke.

Ubemannet legevakt

Familien får ham inn i campingvognen, og han prøver å drikke for å få biten ned. Det går ikke, og de bestemmer seg for å dra på legevakten.

Det skulle vise seg at dette bare var starten på en 40 timer lang desperat kamp for å få pepperbiffen ut av halsen.

For legevakten er ubemannet, og Meisler får ikke hjelp. En ambulanse kommer, og dødsangsten er påtrengende.

– Det var smertefullt, og jeg var livredd, sier han.

Meisler ble plassert i ambulansen sammen med en helsearbeider. Familien og vennene ble værende igjen.

Timevis med venting

På et akuttmottak i Skellefteå, sør for Byske, blir Meisler liggende igjen på et behandlingsrom. Først etter halvannen time kommer ambulansepersonell og lege for å hjelpe.

Men hjelp var det lite av.

– De hadde ikke utstyret. De manglet en slags klype på en stang som de kunne brukt til å dra biten ut, sier Meisler.

Dermed blir han sendt til Umeå, 14 mil og to timers kjøring fra Skellefteå.

Klokken tre på natten ankommer han sykehuset, men må på ny vente.

Pågangen er for stor, og han bes om å sove i påvente av at dagpersonalet kommer.

– Men med dødsangst og en stor kjøttklump midt i brystet hadde jeg ikke sjans til å sove, sier Meisler, som deretter fikk bedøvende medisin i håp om at kjøttklumpen skulle løsne.

Vokste med væskeabsorbering

Biffbiten løsnet likevel ikke, og legene tok røntgen-bilder.

Biten var to ganger fire centimeter stor. Operasjon måtte til.

Med intravenøs bedøvelse og narkose hentet legene ut klumpen med en klype. Klumpen hadde blitt større ettersom den hadde absorbert væske. Operasjonen tok en time.

– Jeg våknet fra narkosen og kikket bort på kirurgen. Hun nikket til meg. Da ropte jeg «yes!» og fikk high five fra de fem-seks andre som var der.

Biffbiten fikk han overlevert i en plastboks med lokk.

Meisler måtte ligge til observasjon på sykehuset over natten.

Advarer mot å være for glupsk

Nå, et halvt år etter biffdramaet, ønsker 47-åringen å advare kjøttsultne grillkonger.

– Det tok to uker etter operasjonen før jeg turte å spise noe kjøtt. Jeg tok veldig små biter. Jeg ble skikkelig redd. Det var et skikkelig traume. Jeg kunne faktisk dødd av det, det var heftige greier.

– Hva er moralen i denne historien?

– Moralen er: Ta små biter, og tygg lenge! Man skal ikke være for glupsk.