HER SKULLE HAN VÆRT: I disse kontorlokalene skulle 69-åringen jobbet. Det gjorde han ikke, og nå må han betale tilbake deler av lønna. FOTO: GOOGLE STREET VIEW
HER SKULLE HAN VÆRT: I disse kontorlokalene skulle 69-åringen jobbet. Det gjorde han ikke, og nå må han betale tilbake deler av lønna. FOTO: GOOGLE STREET VIEW

Etter 20 år i jobben skulle mannen hedres – det var bare ett problem ...

Etter 20 år i jobben skulle 69-åringen hedres for lang og tro tjeneste. Slik gikk det ikke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 69 år gammel ingeniør i Cádiz i Spania har fått problemer etter at det ble klart at han i minst seks år ikke gjorde det skapte grann på jobben.

Skulle bygge renseanlegg

Mannen hadde vært ansatt i det kommunale el-, vann og renovasjonsverket siden 1990. Først i 2010 fikk arbeidsgiveren rede på at mannen ikke hadde gjort noe som helst siden 2004.

Det skjedde da mannen skulle tildeles en plakett for 20 års trofast tjeneste, skriver El Mundo.

Ingeniørens oppdrag var å overse byggingen av et renseanlegg.

– Vi trodde vannverket hadde kontroll på ham, men det stemte ikke, sier Jorge Blaz Fernandes, tidligere varaordfører i byen, ifølge avisen.

– Det var ikke noe å gjøre

Mannen nektet for å ha skulket. Han hevdet at han møtte på kontoret hver dag, men at det helt enkelt ikke var noe å gjøre der.

Mannen hadde familie å forsørge, og ifølge bekjente var det derfor han holdt tett om sine late dager. I stedet for å jobbe brukte han for det meste arbeidsdagene til å lese. Blant annet regnet han seg for å ha blitt en ekspert på filosofen Spinoza.

Må punge ut

Mannen er nå dømt til å betale tilbake 27.000 euro av lønna han har mottatt, ifølge El Mundo. Det tilsvarer drøyt 260.000 kroner, en netto årslønn for mannen, og det høyeste beløpet retten kunne inndra.

Etter at saken kom ut i spanske aviser, har mannen gått i dekning. Advokaten hans kaller mediedekningen en lynsjing.

Men den eks-ansatte slapp i alle fall å få sparken. Han ble nemlig pensjonist før saken kom opp for retten.