Mann tiltalt for voldtekt av to prostituerte

Mannen risikerer inntil 21 års fengsel eller forvaring.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En 27 år gammel mann fra Trondheim er tiltalt for to særlig krenkende voldtekter.

Mannen er ikke tidligere straffet, skriver Adresseavisen.

– Det stemmer at han ikke er dømt tidligere, men tiltalen inneholder tre poster av forhold som har en likhet i seg. Jeg ønsker ikke å gå i detaljer, men det er forholdets art som gjør at det er naturlig å be retten vurdere forvaring. Det foreligger en fare for gjentakelse, sier statsadvokat Unni Sandøy.

Mannen har sittet varetektsfengslet siden i sommer – og der sitter han fremdeles. I tillegg til voldtekt av de to prostituerte på en «særlig smertefull eller krenkende måte» våren og sommeren 2015, er han tiltalt for voldtekt av en annen kvinne i Trondheim gjentatte ganger mellom 2010 og 2015.

Han er også tiltalt for vold mot denne kvinnen. I tillegg er han tiltalt for å ha knust begge kinnbeinene til en mannlig nabo, og for et mindre narkotikaforhold.

– Vi mener vi står overfor en svært alvorlig sak. Det er sjelden vi tar ut tiltale på voldtekt av tre ulike kvinner, sier Sandøy.

De to prostituerte kommer trolig til Trondheim for å vitne mot mannen. Det er satt av fem dager til rettssaken i midten av mars.

(NTB)