MÅ I FENGSEL: En beredskapsleder i en trøndelagskommune kjørte alt han kunne for å rekke et intervju med NRK under ekstremværet Tor i januar. Dessverre hadde politiet fartskontroll, og mannen må dermed i fengsel. Dette bildet er fra Ålesund under uværet. FOTO: NTB scanpix
MÅ I FENGSEL: En beredskapsleder i en trøndelagskommune kjørte alt han kunne for å rekke et intervju med NRK under ekstremværet Tor i januar. Dessverre hadde politiet fartskontroll, og mannen må dermed i fengsel. Dette bildet er fra Ålesund under uværet. FOTO: NTB scanpix Foto: Bøe, Torstein

Mann skulle bare rekke NRK-intervju – ble dømt til fengsel

Beredskapslederen kjørte ekstremt fort under ekstremværet Tor. Det angrer han trolig nå.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da ekstremværet Tor nærmet seg fredag 29. januar i år, ble beredskapsplanene i en rekke kommuner langs kysten satt i verk.

En beredskapskoordinator i en kommune i Trøndelag fikk det ekstra travelt. Konsekvensen kom denne uken: En dom på 15 dager ubetinget fengsel.

«Trampet hardt på gassen»

Beredskapskoordinatoren skulle møte NRK for et TV-intervju ved lunsjtider den aktuelle dagen. Mens mannen var opptatt med stormen, endret NRK oppmøtested for intervjuet. Dermed havnet mannen i tidsnød, går det frem av en fersk tingrettsdom.

Da beredskapskoordinatoren nærmet seg intervjustedet, ble han oppringt av NRK. De lurte på hvor han ble av.

«Siktede hadde da trampet hardt på gassen, men oppdaget at han kjørte for fort og slakket av», heter det i dommen.

96 km/t i tusmørke

Det var dessverre for sent. Politiet var på stedet og målte bilens hastighet til 96 km/t. Fartsgrensen på stedet er 50 km/t. I tillegg foregikk råkjøringen i et tettbygd strøk, i tusmørke, på våt veibane og på et tidspunkt på døgnet da det normalt er noe trafikk, ifølge dommen.

Beredskapskoordinatoren innrømmet råkjøringen overfor politiet, og saken ble avgjort ved tilståelsesdom torsdag denne uken. Mannen synes likevel det virket strengt å bli sendt i fengsel for dette. Han er aldri tidligere verken bøtlagt eller domfelt.

Dommeren i saken vurderte om mannen skulle slippe unna med samfunnsstraff. Men siden Høyesterett i flere dommer har satt grensen for ubetinget fengsel ved 95 km/t i 50-soner, var ikke det mulig.

Beredskapskoorinatoren ble målt til 96 km/t,og må derfor i fengsel.

Ingen kommentar

TV 2 ringte fredag telefonnummeret som er registrert på mannen. Mannen som svarte, avviste at det var han som var råkjøreren. På spørsmål om hvem han da var, svarte mannen kort – før han la på:

– Det spiller ingen rolle. Ha det!