Tippeligatipset, 3. plass: Odd

Nesten slagsmål mellom TV 2s eksperter om hvilken medalje Odd får

Ekspertene tror Dag-Eilev Fagermos lag kjemper i toppen på ny og sikrer medalje.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spill Tippeliga-manager her!

3. plass: Odd

TV 2-ekspertenes dom:
I fjor ble det 4.plass og suksess i Europa for Odd. Den største styrken til Odd inn mot årets sesong er at de er det eneste av lagene i toppen som på papiret har forsterket seg siden i fjor.

Odd har beholdt alle sine beste og i tillegg hentet inn en klassestopper i Fredrik Semb Berge. Kan han finne tilbake til den formen han hadde sist han spilte i Odd, og Rafik Zekhnini ta ytterligere steg, har Odd et utrolig spennende og samspilt lag.

Vi er mektig imponert over jobben som har blitt gjort og gjøres i Skien, og er sikre på at de blir med i medaljekampen i 2016. Det var heftige diskusjoner og nesten slagsmål mellom ekspertene om hvilken medalje de skulle få, men alle var enige om at Odd gjør det bedre i år enn i fjor.

Vi tror det blir bronse til Odd i 2016.

Jesper Mathisens vurdering av spillerstallen:
Keeper:
Sondre Rossbach spilte 30 kamper i Tippeligaen i fjor i tilegg til at han var med på eventyret i europacupen. For en så ung keeper er den erfaringen veldig viktig å ha med seg videre, og det forventes at Rossbach blir enda bedre i år enn han var i fjor. Som keeper er han jevnt god på det meste, han er uredd og han er veldig selvsikker.

Forsvar:
Fredrik Semb Berge er kommet tilbake og det må sies å være en solid forsterkning. Kan han finne tilbake til den formen han hadde sist i Odd, har de kanskje ligaens beste forsvar. Samtidig er det ikke bare å spasere seg inn i midtforsvaret ved siden av Steffen Hagen. Lars Kristian Eriksen var strålende som midtstopper i fjor, og blir av mange betegnet som en av de som var aller viktigst for fjorårets suksess.

Dermed har de god dekning og god konkurranse i midtforsvaret, men det blir etter alle solemerker Hagen og Semb Berge som blir foretrukket i en normal oppstilling. For Semb Berge er ikke hentet hjem for å sitte på benken... På pressekonferansen da Semb Berge ble presentert, uttalte Fagermo at Semb Berge var en av de beste spillerne han hadde trent.

Fakta: Odd

Lagnavn:
Odds Ballklubb
Stiftet:
1894
Hjemmebane:
Skagerak Arena, 12 500
Trener:
Dag-Eilev Fagermo
Kaptein:
Steffen Hagen
Tabellplassering forrige sesong:
4. plass
Tabelltips forrige sesong:
4. plass

På backene er de også veldig solide med Thomas Grøgaard og Espen Ruud som sine klare førstevalg. Grøgaard er en spiller som er jaktet av andre klubber, og kan forsvinne i løpet av sesongen. Derfor har de hentet inn Joakim Våge Nilsen som kan bekle flere roller på venstresiden i tillegg til at han kan løse den sentrale midtbanerollen.

Midtbane:
Jone Samuelsen, Fredrik Nordkvelle og Fredrik Oldrup Jensen er en kruttsterk og samspilt trio. De var på sitt aller best hjemme mot Borussia Dortmund i fjor, hvor det kom mål både fra Samuelsen og Nordkvelle. Tyskerne skjønte ikke hva som traff dem den første halvtimen. Det som kanskje er det mest positive er at disse har spilt sammen i lang tid nå, og de kjenner Fagermos 4-3-3 system ut og inn.

Ardian Gashi, Joakim Våge Nilsen og Oliver Berg er utfordrerne, og spesielt Berg har vært meget god i vinter. De har med andre ord en meget sterk midtbane, og de har veldig god dekning på samtlige plasser.

Angrep:
Rafik Zekhnini var enorm på sitt beste i fjor, og i år forventes det at han slår ut i full blomst. Klarer han det er det mange backer som skal bli svimle i 2016. I løpet av vinteren har han vist at han går en enda bedre sesong i møte, og derfor må han regnes som en forsterkning i forhold til i fjor. Det gjør også at savnet av Pape Pate Diouf blir mye mindre. På motsatt side er det Bentley som er førstevalget, med Ole Jørgen Halvorsen som utfordrer. Dermed har de god dekning også på kantene.

Overganger

Inn:
- Fredrik Semb Berge - Brøndby (var på lån i Molde i fjor)
- Joakim Våge Nilsen - Haugesund
- Sigurd Haugen - Sandnes Ulf
- Henrik Kjelsrud Johansen - Fredrikstad, tilbake fra lån

Ut:
- Pape Paté Diouf - Molde, tilbake etter lån
- Frode Johnsen - legger opp
- Ulrik Flo - Silkeborg
- Jonathan Lindseth - Bosman
- Emil Jonassen - Bodø/Glimt
- Jarkko Hurme - SJK Seinäjoki
- Håvard Storbæk - Sandefjord

Henrik Kjelsrud Johansen har retunert fra låneoppholdet sitt i Fredrikstad og er klar for å ta opp kampen med Olivier Occean om spissplassen. Det sies at Kjelsrud Johansen har hatt godt av året sitt i Fredrikstad, og at han nå er en skikkelig utfordrer til kraftspissen fra Canada. Occean var god i fjor, spesielt siste halvdel av sesongen. Kan han levere på samme nivå i år, vil Odd garantert vært med å kjempe om medaljer også i 2016.

Drillos ord om treneren:
Dag-Eilev Fagermo (f. 1967)

En av få trenere med lang trenererfaring på dette nivået. Etter å ha hatt jobber i lavere divisjoner, ble det Strømsgodset i 2006 til 2008, og etter det har det vært Odd. Det står stor respekt av det Dag-Eilev har fått til med Odd. Resultatene har jevnt over vært bedre enn det spillermaterialet skulle tilsi. Dag-Eilev er firkantet og ydmyk, og hele tiden på jakt etter nye impulser. Han er rett mann for Odd.

Sannsynlig lag:
Rossbach
Ruud, Semb Berge, Hagen, Grøgaard
Samuelsen, Oldrup Jensen, Nordkvelle
Zekhnini, Occean, Bentley

Profilen:
Jone Samuelsen. Den største profil i Skien er uten tvil Dag Eilev Fagermo. Av spillerne er det Samuelsen som i kraft av det han gjør på banen er en stor profil. Han lar beina snakke og har i en årrekke vært en av Tippeligaens beste spillere.

Se opp for:
Sigurd Haugen. Er født i 1997 og har en utrolig evne til å lage mål/sjanser. Best som spiss men kan også brukes som kant. Kommer fra Haugesund opprinnelig og ble hentet fra Sandnes Ulf nå i vinter, etter at han hadde vært der i halvannet år. Har ikke spilt på sone eller kretslag, men har landskamper på G-18/G-19.

Emil Eikeng og John Kitolano er andre spennende unggutter i Odd som vil bli gitt spilletid i årets sesong.

Han bør du kjøpe til ditt managerlag:
Espen Ruud (7.0)

Han er dyr, men bør være selvskreven på alle lag. Med sin fantastiske høyrefot vil han levere mål og assist også i 2016. I fjor leverte han ni målgivende og fire mål, som må sies å være meget imponerende. I tillegg spiller han på et lag som vil vinne masse kamper, og som kanskje har det beste forsvaret i Tippeligaen.

Dette visste du neppe:
Ole Jørgen Halvorsen er Tippeligaens svar på Lars Monsen. Han elsker å gå turer i fjellet og jakt er hans store lidenskap. I 2015 skøt han flere hjort og en rein! I tillegg ble det mange fugler for fuglehundene hans, Doffen og Evo. Men det er ikke alle hans tidligere lagkamerater som har satt pris på disse hundene… Elvis, som han spilte med i Sogndal ble jaget rundt hele treningsbanen, og han unnslapp så vidt takket være et gjerde…