Tippeligatipset, 6. plass: Lillestrøm

– Dette LSK-mannskapet ser veldig spennende ut

Ekspertene tror endelig på opptur for LSK.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spill Tippeliga-manager her!

6. plass: Lillestrøm

TV 2-ekspertenes dom:
Lillestrøm endte på 8.plass i fjor i det som var en godkjent sesong. I år er mannskapet ganske likt. Det vil si at de har tempoproblemer defensivt, men enorm fart offensivt.

De har en meget solid og god ellever, men troppen er tynn om det kommer skader. Det er også usikkert om Fred Friday spiller hele sesongen på Åråsen.

Vi tror Lillestrøm fremstår litt bedre i år enn de gjorde i fjor, og at de ender på 6.plass.

Jesper Mathisens vurdering av spillerstallen:
Keeper:
Arnold Origi har utviklet seg til å bli en av Tippeligaens beste keepere og er et soleklart førstevalg mellom stengene. Var i fjor Lillestrøms beste spiller og selv om han er liten til keeper å være, har han en enorm spenst som gjør at han er god på det meste.

Forsvar:
Håkon Skogseid har de vært veldig fornøyd med på høyrebacken siden han kom. Han er godt trent, har bra fart og er trygg bakover på banen. Marius Amundsen og Frode Kippe spiller stoppere så lenge de er friske, og om en av de må stå over er det Simen Kind Mikalsen som kommer inn.

– Håper flere lag kan blande seg i toppsjiktet

Ole Martin Rindarøy har blitt hentet inn på lån fra Molde og det er en spiller som med sitt tempo og sin gode venstrefot kan spille seg inn på laget i løpet av sesongen. Det er bra fysikk som alltid i Lillestrøms forsvar, men utfordringen kan bli mangelen på fart i midtforsvaret.

Midtbane:
Marius Lundemo sliter med ryggen og har ikke trent i vinter. Det er ingen som klarer å finne ut av hva som er galt og det er usikkert når han er tilbake. La oss håpe han kommer seg tilbake i god gammel form, for da er han en berikelse både for Lillestrøm og Tippeligaen.

Malaury Martin var strålende i fjor etter at Lillestrøm hentet han fra Sandnes Ulf. I Sandnes var det krangling og konflikter, men i Lillestrøm er han en av de viktigste spillerne. Ved siden av seg på den sentrale midtbanen får han Bonke Innocent som skal ta på seg oppgaven som ryddegutt.

På kantene har de to veldig spennende spillere. Bassel Jradi har vært strålende i vinter, og Lillestrøm er veldig fornøyd med at de fikk leid han av Strømsgodset. På Åråsen har de veldig stor tro på at han får en god sesong, og at han får vist mer enn han gjorde på Marienlyst. Mohamed Ofkir er en annen spennende spiller, men har dessverre slitt med skade i vinter.

Overganger

Inn:
- Ole Martin Rindarøy - Molde, lån hele sesongen
- Martin Falkeborn - Egersund
- Bassel Jradi - Strømsgodset, lån frem til sommeren
- Erik Næsbak Brenden - Nybergsund

Ut:
- Markus Brændsrød - Strømmen, lån hele sesongen
- Stian Ringstad - Sporting Braga
- Johan Andersson - Bosman
- Michael Timisela - Bosman
- Joachim Osvold - Rot-Weiss Essen
- Simen Nordermoen - Bosman
- Lum Rexhepi - HJK Helsinki
- Finnur Orri Margeirsson - KR Reykjavik

Heldigvis er han tilbake i full trening nå og firkløveret med Ofkir, Jradi, Knudtzon og Friday ser veldig spennende ut. I de første kampene blir det nok Jørgen Kolstad som spiller mens Ofkir blir 100%, og han har også sett bra ut i vinter.

Angrep:
Fred Friday har vært veldig god i vinter og dette kan fort være sesongen hvor han slår ut i full blomst. Jon Børrestad er skråsikker på at Friday blir toppscorer i Tippeligaen! Men det kan fort være at han forsvinner i sommer, for han blir tett fulgt av større klubber.

Med seg på topp får han Erling Knudtzon som kommer til å løpe på alt også i år. Arni Vilhjalmsson er siste alternativ på topp, og islendingen kan også brukes på kant.

Drillos ord om treneren:
Runar Kristinsson (f. 1969)

Har over 100 landskamper for Island, og har spilt flere sesonger for Lillestrøm. Hadde stor suksess som trener på Island med KR før han tok over LSK foran fjorårssesongen. Den ga en noe skuffende 9. plass, og enda verre, de ble utslått av Strømmen i cupen. Likevel tror jeg Runar har kapasitet til å løfte laget i 2016.

Sannsynlig lag:
Origi
Skogseid, Amundsen, Kippe, Kind Mikalsen
Jradi, Innocent, Martin, Ofkir
Friday, Knudtzon

(Kolstad alternativ på kant.)

Profilen:
Fred Friday scoret 11 mål på 26 kamper i fjor og i år sies det at han er enda bedre. Med sin fart, kraft og teknikk har han potensiale til å kjempe om toppscorertittelen i Tippeligaen.

Fakta: Lillestrøm SK

Lagnavn:
Lillestrøm Sportsklubb
Stiftet:
1917
Hjemmebane:
Åråsen stadion, 11 460
Trener:
Runar Kristinsson
Kaptein:
Frode Kippe
Tabellplassering forrige sesong:
8. plass
Tabelltips forrige sesong:
9. plass

Se opp for:
Petter Mathias Olsen er en teknisk midtbanespiller med et fantastisk tyngdepunkt. Fikk sin debut for A-laget i 2015 og kan fort være den neste unggutten som slår gjennom på Åråsen.

Han bør du kjøpe til ditt managerlag:
Malaury Martin (6.0)

Får friheten til å gå i angrep fra sin sentral midtbaneposisjon mens Bonke Innocent skal være ryddegutten. Scoret 3 mål på 11 kamper etter at han kom til LSK. Vil være involvert i mål også i år, og slike midtbanespillere er gull verdt å ha på laget sitt.

Dette visste du neppe:
Erik Brenden i A-stallen til LSK er barnebarnet til legenden Hallgeir Brenden. Langrennsløperen vant to OL-gull! 18 km i 1952 og 15 km i 1956.

SPENNENDE FIRKLØVER: Fred Friday, Mohamed Ofkir, Erling Knudtzon og Bassel Jradi kan skape problemer for mange denne sesongen. Foto: Scanpix/montasje
SPENNENDE FIRKLØVER: Fred Friday, Mohamed Ofkir, Erling Knudtzon og Bassel Jradi kan skape problemer for mange denne sesongen. Foto: Scanpix/montasje