Naturvernforbundet raser etter Ellie Gouldings beltebil-ulykke

– Ulovlig kjøring i norsk utmark er et stort problem, sier Naturvernforbundet. Ulykken etterforskes av politiet.

Det var i starten av januar at superstjerne Ellie Goulding (30) besøkte Filefjell ved Vang i Valdres sammen med sin faste fotograf. Men da hun, fotografen og en til kjørte en beltebil over et islagt vann, gikk det galt.

Kjøretøyet sank under vann i 30 kuldegrader, og de tre passasjererne måtte redde seg ut gjennom takluka.

– Det var litt skremmende ja, røpet Ellie Goulding til God kveld Norge da vi møtte henne på Oslo Konserthus, kun uker etter fjelldramaet.

Politiet etterforsker saken

– Vi klarte å komme oss i sikkerhet, og jeg er her nå, i live, men det var helt klart en sjelsettende opplevelse, sier superstjernen.

Men utfallet av ulykken kunne fort blitt fatalt, og politiet etterforsker nå saken.

– Politiet har opprettet en sak rundt forholdet, og foretar etterforskning per dags dato. Dette kunne fått alvorlige konsekvenser. Noe videre utover det vil jeg ikke kommentere på det nåværende tidspunkt, sier politijurist ved vestoppland politikammer, Joachim Sopp Onsrud.

– Et stort problem

Også Naturvernforbundet ser svært alvorlig på saken. Ulovlig kjøring i utmark er et økende problem, sier Arnodd Håpnes, fagansvarlig i Naturvernforbundet.

– Ulovlig kjøring i norsk utmark er et stort problem. Det lager forstyrrelser i norsk villmark, der folk skal gå på ski og oppleve og nyte naturen. Det skal ikke forstyrres av fornøyelseskjøring, sier Håpnes.

Han legger til at forbundet ser at det er spesielt innenfor de ulovlige områdene de stygge ulykkene skjer.

– Heldigvis gikk det bra i dette tilfellet, men det er litt sånn «happy go lucky», avslutter Håpnes.