KLAR FOR OSLO: Shaun White vil delta i halfpipe-konkurransen under X Games Oslo. Foto: Scanpix
KLAR FOR OSLO: Shaun White vil delta i halfpipe-konkurransen under X Games Oslo. Foto: Scanpix Foto: Alberto Pizzoli

Superstjernen Shaun White vil delta i X Games Oslo

Snowboardlegenden Shaun White (29) sier han ønsker å gjøre en av sine sjeldne konkurranse-opptredener i halfpipen under X Games Oslo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg er invitert til Oslo og vil antagelig delta der, sier White i et intervju med USA Today.

– Vi venter fortsatt på endelig bekreftelse fra Shaun White, sier sportssjef i X Games Oslo-sjef Stine Brun Kjeldaas, som ikke tør å fastlå at stjernen kommer til Oslo, til TV 2.

White har raket inn medaljer i X Games siden 2003 og har to OL-gull i halfpipe. Hans forsøk på å ta et tredje OL-gull i Sotsji i 2014 feilet. Etter det har han bare deltatt i noen få konkurranser.

Har kritisert X Games

Shaun White.
Shaun White. Foto: Harry How

Før jul vant han Dew Tour i Colorado. Han fikk ikke invitasjon til X Games i Aspen i januar, selv om han oppfyller kriteriene. Det var en stor overraskelse, som det ikke er gitt noen forklaring på, men forklaringen kan være Whites inntog som deleier i Air+Style-konkurransen – som kan ses på som en konkurrent til X Games.

White har også uttalt seg kritisk om X Games manglende globale suksess. USA Today skriver at Shaun White og hans management av arrangørene oppleves som vanskelige å forholde seg til.

– Jeg tror de ble fornærmet over uttalelsene mine og ikke inviterte meg til Aspen. Det var dumt, men jeg mente det som konstruktiv kritikk. De må endre måten de gjør ting på, men her er vi, sier White til avisen.

– Jeg er invitert til eventet i Norge, så jeg tror jeg vil delta der og så se hva som skjer. Når det gjelder X Games i USA, har jeg ingen planer om å delta der.

Vidunderbarn

Shaun White ble snowboardproff som 13-åring og skateboardproff som 17-åring.

Rødhåringen fra California har vært snowboardsportens største stjerne i over et tiår. Dersom han deltar i halfpipe-konkurransen i Wyller under X Games i Oslo vil han møte vår egen Ståle Sandbech.

X Games Oslo: Få all informasjon her

De siste årene har 29-åringen klippet sitt signaturlange røde hår kort og forkastet kallenavnet ´The flying tomato´, begynt å spille gitar i eget rockeband og bygget seg opp som forretningsmann. Han er med på arrangørsiden av Air+Style-touren, som i vinter sendes på TV 2 Sportskanalen.

Som Ståle Sandbech vil han måtte reise rett fra Air+Style i LA, som går neste helg, til Oslo for å delta i X Games.

Til tross for sin enorme popularitet er synet på Shaun White delt blant konkurrentene. White er ingen aktiv deltager i kompis-imaget som bygges, han har et beinhardt konkurranseinstinkt og mange mener han er blitt fordelaktig behandlet av dommerne.

– Han kunne definitivt representert snowboarding bedre. Bare vært mye kulere. Han er så dust. Han henger ikke ut med andre enn seg selv, sa den kanadiske stjernen Mark McMorris om White i 2011.