Her knuser Ruben vinduet og redder mor og barn (4) ut i siste sekund

Fire menn hylles som helter etter at de stupte ut i en av Amsterdams kanaler og reddet mor og barn fra synkende bil.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En kvinne og hennes fire år gamle barn havnet i en av Amsterdams kanaler innesperret i en bil, tirsdag ettermiddag.

På innsiden av en av bygningene like ved, hørte Ruben Abrahams et skrik fra en forbipasserende:

– En kvinne ropte: «Herregud, det er en bil i vannet». Jeg snudde meg og så hva som skjedde med en gang. Jeg tok en hammer fra verktøykassen min mens jeg hørte noen skrek at det var en kvinne og et barn i bilen. Jeg kledde av meg og hoppet i vannet, sier Abrahams til RTL.

Uten å nøle hev han seg i vannet fra den ene kanten. Fra den andre bredden hoppet tre andre menn i vannet og la på svøm mot bilen, som stadig sank dypere og dypere.

Det hele ble filmet av et vitne. Se dramaet øverst i saken!

Abrahams brukte hammeren, men klarte ikke å knuse vinduet. Han fikk til slutt en sten som han lykkes med. En av de andre mennene klarte å løsne barnet fra barnesetet.

– Jeg tenkte; «Herregud. Måtte dette bare lykkes». Jeg tok tak i barnet og fikk dratt ham ut bakvinduet. Den andre mannen tok barnet og fikk det i land.

HELTER: Disse fire mennene nølte ikke da de oppdaget en kvinne og barn var i ferd med å synke innesperret i en bil. Fra her sin kant hoppet de i vannet og samarbeidet for å få begge i sikkerhet. Ruben Abrahams er nummer to fra venstre. FOTO: RTL
HELTER: Disse fire mennene nølte ikke da de oppdaget en kvinne og barn var i ferd med å synke innesperret i en bil. Fra her sin kant hoppet de i vannet og samarbeidet for å få begge i sikkerhet. Ruben Abrahams er nummer to fra venstre. FOTO: RTL

Sammen med de to gjenværende redningsmennene, fikk han løs kvinnen. I det hun blir dratt ut vinduet ser vi bilen synke ned i kanalen.

Bilen hadde rullet ut i vannet etter at kvinnen hadde forsøkt å parkere og gått ut av bilen. Barnet satt fortsatt fastspent i baksetet, og kvinnen hev seg inn igjen for å forsøke å stanse bilen. Men det var for sent. Bilen rullet ned i kanalen Sloterkade.

Både mor og barn ble fraktet til sykehus, men det skal stå bra til med begge to. De fire mennene hylles som helter, men de sier selv at de bare gjorde det alle burde gjøre.

– Alle friske unge menn ville hoppet i vannet, sier Ruben Abrahams til RTL.

– Det er en helt naturlig reaksjon, sier han.