Gudjohnsen hyller Solskjær: – Må svare når han tar kontakt

Eidur Gudjohnsen er glad for å være på plass i Molde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fredag ble det klart at Eidur Gudjohnsen (37) er klar for Molde.

37-åringen er glad for å ha signert for Molde.

– Det er fint. Jeg har en god følelse og timingen er god for meg. Det faktum at klubben var interessert i meg og etter å ha snakket med treneren var det en enkel beslutning, forteller angriperen til TV 2.

Se hele intervjuet med Gudjohnsen øverst i saken!

Opplyste feil kontraktslengde

Molde opplyser i pressemeldingen at Gudjohnsen har signert en toårskontrakt. Spilleren selv opplyste til TV 2 at det kun var en ettårskontrakt, men daglig leder i Molde Øystein Neerland bekrefter at spilleren har signert på en toårskontrakt.

Spilleren har bestått den medisinske testen. Fredag formiddag gjennomførte islendingen den første treningen. Der fikk angriperen vist frem pasningsfoten i ulike øvelser.

– Jeg kom torsdag og begynte på noen medisinske tester som ble fullført i morges. Da fullførte vi overgangen. Jeg var glad for å være ute på banen og kunne være med på trening så fort som jeg kunne. Å komme inn i den daglige rutinen. Nå har jeg en måned på meg å være klar for den nye sesongen, forklarer Gudjohnsen.

– Hva er din ambisjon i Molde?

– Å hjelpe laget så mye som mulig og skape en vinnermentalitet. Jeg tror med talentene i klubben, fasilitetene og historien at vi skal kjempe i toppen av tabellen.

Hyller Solskjær

Gudjohnsen sier at han ønsker å være i best mulig form til sommerens EM-sluttspill, men fastholder at han vil gi alt for Molde.

– Først og fremst er det viktig at jeg er i form til sesongstart. Etter det er det en spennende tid på Island med landslaget. Det vil bli en fantastisk bonus. Å være en del av det vil være en fornøyelse og en stor ære, men jeg signerer ikke her kun for å spille for Island. Jeg har signert her for å vinne flest mulig kamper, forklarer angriperen.

KLAR: Eidur Gudjohnsen er klar for Molde. Foto: Molde
KLAR: Eidur Gudjohnsen er klar for Molde. Foto: Molde

– Var det Solskjær som kontaktet deg?

– Ja, han sendte meg en melding og spurte om vi kunne ta en prat om muligheten for at jeg kunne komme til Molde. Selvfølgelig, når en person som Solskjær tar kontakt må man svare. Etter at vi snakket sammen på telefon var det mange positive faktorer. Timingen er perfekt, rollen er attraktiv og klubben. Alle som har vært her snakker positivt om klubben. Det var en enkel beslutning, sier islendingen.

Angriperen hyller Solskjær.

– Han har vært veldig suksessfull her og fra det jeg har hørt er folk veldig glad for å ha ham tilbake her, forklarer Gudjohnsen.

Hva som skjer etter Molde har ikke 37-åringen tenkt noe over.

– Jeg har ikke tenkt noe på det. Jeg ønsker bare å gi alt og hjelpe laget så mye som jeg kan. Jeg vil nyte tiden her så mye som jeg kan.

Moldes trener er strålende fornøyd med å få på plass islendingen.

– Det er helt fantastisk for oss som klubb å signere en så meritert spiller, rutinert spiller og ikke minst en så god spiller som Eidur er. Han er en kvalitetsspiller, han kommer inn med rutine, han kommer inn med en personlighet som vi trenger. Daniel legger opp nå, og vi har mange unge, gode, fremadstormende fotballspillere som trenger litt «guiding» på banen og utafor banen, greit for oss trenere å ha en «forlenget arm» ute på banen også, sier Ole Gunnar Solskjær om signeringen til Moldes hjemmeside.