LIVSFARLIG: Brunslangen er livsfarlig, men måtte se seg slått av edderkoppen. FOTO: The Aussie Farmer/TV 2
LIVSFARLIG: Brunslangen er livsfarlig, men måtte se seg slått av edderkoppen. FOTO: The Aussie Farmer/TV 2

HELT VILT david MOT goliat-drama:

Edderkoppen vant over den giftige slangen

Bonden har aldri før sett noe lignende: – Et klassisk Australia-øyeblikk, sier han til TV 2.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En bonde fra Riverina i den australske delstaten New South Wales har sett noe han sent vil glemme: En livsfarlig brunslange fanget i nettet til en edderkopp!

– Da jeg gikk ut til skuret på søndag og så denne brunslangen hengt opp i nettet til en «daddy long legs»-edderkopp, kunne jeg ikke tro det. Så jeg tok noen bilder og delte dem på Facebook-siden The Aussie Farmer, som jeg har startet, skriver Patrick Lees til TV 2.

David- og Goliat-kamp

Siden har bildet av slangen i edderkoppnettet, som av australske ABC blir beskrevet som en David- og Goliat-kamp, fått svært stor oppmerksomhet. Og bonden innrømmer at det er et uvanlig syn, selv i Australia.

– Jeg har aldri sett noe lignende før. Folk tror at alt i bushen forsøker å drepe deg, men dette tok det til et nytt nivå. Jeg synes det var et klassisk Australia-øyeblikk og måtte dele det, sier han.

– Slangen var død da jeg fant den, men jeg forlot den der fordi jeg ikke kunne ta ned trofeet, fortsetter han.

Ifølge ABC har en gruppe med edderkopper begynt å spinne nett rundt slangen. Sjef for Australia Museums araknologi-samling, Graham Milledge, sier det er mulig at edderkoppen er ansvarlig for slangens død.

– Den mest sannsynlige scenarioet er at slangen ble viklet inn i spindelvevet. Da vil edderkoppen vanligvis forsøke å pakke inn slangen og deretter bite, sier Milledge til ABC.

– Ikke noe du ser hver dag

Uansett er det ingen tvil om at edderkoppen er vinneren.

– Det er umulig å si om edderkoppen drepte den med gift eller bare var smartere med nettet, men den var helt klart vinneren, sier Lees til TV 2.

– Dette er absolutt ikke noe du ser hver dag, legger han til.