Her er Kias første ladbare hybrid, Optima kommer med denne løsningen senere i år.
Her er Kias første ladbare hybrid, Optima kommer med denne løsningen senere i år.

Her kan de få en ny bestselger i Norge

Denne oppskriften har mange lyst på.

De ladbare hybridene er på full fart oppover i Norge. Dette er på mange måter to biler i ett. Du kan lade med en helt vanlig stikkontakt og kjøre som en ren elbil over kortere avstander – i tillegg har de bensin- eller dieselmotor som effektivt fjerner alt som heter rekkeviddeangst.

Lavt forbruk og utslipp, gjør at disse bilene kommer gunstig gjennom det norske avgiftssystemet, her har det da også blitt ventelister på flere modeller.

Første ladbare hybrid

Nå kommer det stadig flere ladbare hybrider ut på markedet og her er en til: Kia Optima Plug-in Hybrid som akkurat har debutert på bilutstillingen i Chicago.

Nye Optima kommer både som
Nye Optima kommer både som "vanlig" og ladbar hybrid.

Dette er Kias modell i familiebilklassen. Optima har akkurat kommet i ny utgave, og blir samtidig Kias første ladbare hybrid når denne utgaven skal komme på markedet senere i år.

Kia kombinerer her en 2-liters bensinmotor med elmotor som yter 50 kW. Det er mulig å låse den i elektrisk drift, da er maksimal rekkevidde oppgitt til rundt 43 kilometer. Erfaring fra andre ladbare hybrider tilsier at det tallet nok må tas med en liten klype salt, dette avhenger også mye av kjørestil og temperatur.

Vinneren blant bilene "alle" vil ha

Kia har fått mye skryt for designene sine de siste årene, Optima er en sporty sedan.
Kia har fått mye skryt for designene sine de siste årene, Optima er en sporty sedan.

Vakte stor oppsikt

Bilen skal kunne fullades på i underkant av tre timer.

Batteripakken skal være plassert under baksetet og bagasjerommet, for å stjele minst mulig plass. Designmessig er det noen små endringer, som skal vise at dette er en ladbar hybrid. Grillen har en egen åpne/lukke-mekaniske, som skal sikre best mulig aerodynamikk og kjøling av motoren.

Så langt har Kia bare vist oss sedanutgaven av Optima. Men stasjonsvogn er også på vei. Den debuterte på bilutstillingen i Geneve i fjor, og vakte stor oppsikt der. Det er også grunn til å vente at den vil komme som ladbar hybrid, da snakker vi bil som virkelig har potensiale for å løfte Kia-salget i Norge.

Les mer: Slik kuppet et folkelig merke bilutstillingen

Slik ser Optima stasjonsvogn ut, den har fått mye skryt etter debuten i fjor. 
Slik ser Optima stasjonsvogn ut, den har fått mye skryt etter debuten i fjor. 

Les testen: Ser lekkert ut, men det er noe som skurrer