VÅPEN: Her ligger et våpen innenfor politiets avsperrede område. Dette er bare rundt 30 meter unna stedet der en mann ble funnet drept i april 2015. Foto: TV 2
VÅPEN: Her ligger et våpen innenfor politiets avsperrede område. Dette er bare rundt 30 meter unna stedet der en mann ble funnet drept i april 2015. Foto: TV 2

Mann pågrepet for Lindeberg-drapet

21-åring siktet for medvirkning til overlagt drap. Varetektsfengslet i fire uker med brev og besøksforbud.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Oslo politidistrikt pågrep i går en 21 år gammel norsk statsborger siktet for medvirkning til overlagt drap på Lindeberg 10. april 2015, skriver politiet i en pressemelding.

Mannen er pågrepet i forbindelse med drapet på en mann i 40-årene som ble funnet drept ved Lindeberg skole i april Oslo.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld, sier mannens forsvarer Inam G. Ali til TV 2.

21-åringen ble i dag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. To av ukene medfører fengsling i full isolasjon.

– Han har forklart seg grundig for politiet i går, og han nekter straffskyld, sier politiadvokat Christian Hatlo til TV 2.

Politiet må nå ettergå 21-åringens forklaring og se om den er troverdig.

– Politiet mener det er flere personer som står bak og vi vil ha behov for omfattende etterforskningsskritt framover nå, sier Hatlo til TV 2.

Mulig hevnmotiv

Den drepte ble i 1997 dømt til 8 års fengsel for drapsforsøk på tre personer.

TV 2 vet at hevn er en av politiets teorier. TV 2 har snakket med flere med kjennskap til en skyteepisode på 90-tallet der mannen som i natt ble drept var involvert. Den gang skal drapsofferet på en kveld ha skutt tre personer på tre forskjellige adresser i Oslo.

– Det er et stort tap. Hvis dette handler om konflikten fra 90-tallet, så blir dette helt feil. Den striden skulle det vært slutt på. Familiene hadde snakket sammen og den konflikten var ferdig. I tillegg har han sonet fengselsdom, betalt erstatning og alt, sier en som kjente avdøde til TV 2.

Ut fra dommen fra 1997 går det fram at den drepte i løpet av en og samme dag reiste rundt og skjøt tre personer i den hensikt å drepe. Ingen av personene døde, men alle ble truffet av flere skudd.

Massiv vold mot hode

Den drepte Norsk-pakistaneren, som er småbarnsfar og jobbet som T-banefører i Oslo, bodde like ved stedet der han ble funnet. Mannen og familien kom hjem fra et besøk, og han kjørte familien til døra til familiens bolig, før han kjørte videre alene for å parkere bilen og for å ta med noe fra bilen og opp til boligen. Mannen hadde ifølge politiet omfattende hodeskader.

TV 2 kommer med mer.