– Den groveste saken vi har sett

OSLO SENTRUM (Åsted Norge): Natt til søndag 31. januar ble to personer slått ned ved Nationaltheatret bussholdeplass. Ett av ofrene risikerer nå å bli blind på det ene øyet. Politiet ber om din hjelp til å finne gjerningsmennene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er den groveste saken vi har hatt til nå.

Etterlysning:

  • Politiet etterlyser to gjerningsmenn
  • I alderen 20-30 år
  • En 180-185 cm høy, slank
  • En over 185 cm høy, slank
  • Lyse i huden, en med noe mørkere trekk
  • Pent kledd i dress og/eller frakk
  • Begge hadde hår gredd bakover
  • Løp i retning Karl Johans gate circa klokken 03.10.

Det forteller politiførstebetjent Monica Lillebakken som er en del av hatkrim-gruppa i Oslo politidistrikt til Åsted Norge. To uker er gått siden to menn i slutten av 20-årene ble slått ned ved Nationaltheatret bussholdeplass i Stortingsgata i Oslo.

De to kameratene var på vei hjem etter en tur på byen, men ved Nationaltheatret endte den fredelige kvelden. To pent kledde menn i alderen 20-30 år tar kontakt og situasjonen eskalerer.

–– Da de to fornærmede kommer hit (til bussholdeplassen journ.anm.) så står det allerede to menn her, de to mistenkte. De slenger da noen rasistiske ytringer mot den ene av de fornærmede. Det oppstår en verbal diskusjon hvorpå den ene tar og sparker eller slår den ene fornærmede slik at han går rett i bakken, forteller Lillebakken til Åsted Norge.

Risikerer å bli blind

BEVISSTLØS: Nødetatene rykket raskt til stedet hvor en alvorlig skadet mann lå livløs på bakken etter den rasistisk motiverte volden. Foto: Politiet.
BEVISSTLØS: Nødetatene rykket raskt til stedet hvor en alvorlig skadet mann lå livløs på bakken etter den rasistisk motiverte volden. Foto: Politiet.

Kameraten til den alvorlig skadde mannen fikk også et spark i ansiktet, men får kun lettere skader.

De to gjerningsmennene løp vekk i retning Karl Johans gate. Den hardt skadde mannen lå fortsatt livløs på bakken da nødetatene kom til stedet.

– Han ligger fortsatt på sykehus og har vært gjennom en øyeoperasjon. Han skal gjennom flere operasjoner i ansiktet og risikerer å miste synet på det ene øyet, sier Lillebakken.

Hatkrim-gruppa i Oslo politidistrikt holder til ved Manglerud politistasjon. Siden oppstarten i september 2014 har antall hatkrimsaker økt voldsomt, men aldri har gruppa sett en så grov voldssak.

– Volden er såpass grov i seg selv, men det som gjør det ekstra alvorlig er at vi etterforsker om det ligger et rasistisk motiv bak.

– Vi vet at en mann var vitne til volden

Politiet håper vitner som kan ha sett voldsepisoden eller har observert gjerningsmennene tar kontakt - se faktaboks for detaljer om gjerningsmennene.

BER OM TIPS: Politiet vet at en mann var tilstede under hendelsen og ber om at både han og andre vitner til den grove volden melder seg for politiet. FOTO: Espen Storsve/Åsted Norge.
BER OM TIPS: Politiet vet at en mann var tilstede under hendelsen og ber om at både han og andre vitner til den grove volden melder seg for politiet. FOTO: Espen Storsve/Åsted Norge.

– Vi vet at det kom et vitne til under hendelsen. Dette blir beskrevet som en mann på circa 35 år av pakistansk opprinnelse. Rundt 175 cm høy og noe kraftig. Han var her under deler av hendelsen, men løp fra stedet og vi er veldig interessert i å komme i kontakt med ham, sier Lillebakken.

Sitter du inne med informasjon i denne saken? Tips Åsted Norge eller ta direkte kontakt med politiet.

ÅSTED NORGE

Tips oss!

 Følg jakten på kriminelle i Åsted Norge!

 Ta kontakt med oss på e-post eller ring 22 38 98 98!

 Besøk også Facebook-sidene våre!