Tippeligatipset, 7. plass: Vålerenga

Drillo mener VIF-stallen er god nok for medalje: – Opp til treneren

Men ekspertene spår igjen Kjetil Rekdals lag bak medaljene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spill Tippeliga-manager her!

7. plass: Vålerenga

TV 2-ekspertenes dom:
Vålerenga var lenge med i medaljekampen i fjor, men fire strake tap i august ødela mye og de endte til slutt på en skuffende 7.plass. Skader på sentral spillere må ta noe av skylden for at de etter hvert dabbet av. Og det blir den samme utfordringen i år.

Klarer de å holde nøkkelspillerne sine skadefrie? Moa og Fredheim Holm spiller nok ikke 30 kamper hver i år heller, men det blir viktig for Kjetil Rekdal og co at de får med seg så mange kamper som mulig.

Vålerenga har en god og solid ellever,men spørsmålet er altså hvordan de vil klare seg når kampprogrammet blir tett og de får skader/karantener. Sander Berge kan gi laget en ny dimensjon i år, men han kan også forsvinne i sommer om første del av sesongen er bra. Vi tror det blir nok en skuffende sesong for Vålerenga i år, og at de kommer på 7.plass akkurat som i fjor.

Jesper Mathisens vurdering av spillerstallen:
Keeper:
Michael Langer, Sascha Burchert og Lars Hirschfeld er ferdige i Vålerenga. Inn har det kommet to nye keepere. Marcus Sandberg er hentet inn som ny førstekeeper. Svensken har vært mye på benken i IFK Göteborg, men der har han hatt John Alvbåge foran seg i køen. Han er en av de bedre keeperne i Sverige. Aslak Falch er hentet inn fra Hødd som utfordrer. Han hadde en god sesong i fjor og ble kåret til Hødds beste spiller.

HAR MISTET RUTINE: Både Daniel Braaten, Morten Berre og Niklas Gunnarsson er forsvunnet fra Vålerenga. Foto: Ned Alley/NTB Scanpix 
HAR MISTET RUTINE: Både Daniel Braaten, Morten Berre og Niklas Gunnarsson er forsvunnet fra Vålerenga. Foto: Ned Alley/NTB Scanpix  Foto: Alley, Ned

Forsvar:
Jesper Arvidsson er hentet inn fra Djurgården for å være Vålerengas nye venstreback. Han mangler litt fart men redder seg inn på at han er veldig fotballklok. I tillegg er han veldig villig til å komme fremover med sin gode venstrefot.

Enar Jääger og Kjetil Wæhler ser ut til å være det stopperparet som starter sesongen. Midstopperplassen er ukjent for Jääger i Vålerenga, men har spilt flere kamper som midtstopper for det estiske landslaget. Jonatan Tollås Nation har dessverre slitt og sliter med mye skader, og derfor er ikke han klar til de første kampene. Om han klarer å holde seg skadefri over en lengre periode og komme i form, er selvfølgelig han en spiller som Kjetil Rekdal får bruk for. I tillegg har de Simon Larsen som en backup på midtstopperplass.

Overganger

Inn:
- Brede Sandmoen - Holmen
- Simen Juklerød - Bærum
- Aslak Falch - Hødd
- Marcus Sandberg - IFK Göteborg
- Jesper Arvidsson - Djurgården
- Anders Nedrebø - Bærum
- Riki Alba - Bærum, tilbake fra lån

Ut:
- Niklas Gunnarsson - Hibernian (var på utlån i Elfsborg i fjor høst)
- Daniel Braaten - Brann
- Michael Langer - Tampa Bay Rowdies
- Sascha Burchert - Hertha Berlin, tilbake etter lån
- Melker Hallberg - Udinese, tilbake etter lån
- Lars Hirschfeld - KFUM Oslo
- Alexander Mathisen - Bosman
- Morten Berre - lagt opp

Robert Lundstrøm finnes også i disse rekker. Han kom til Vålerenga i fjor sommer og gjorde sine saker veldig bra. Har enorm fart og er veldig god offensivt.

Midtbane:
Sander Berge har vært enorm i vinter, og blir av sine medspillere beskrevet som Vålerengas beste spiller akkurat nå. Herman Stengel har fått beskjed om at han må bli tøffere i spillet sitt, og han har de siste månedene vist at han har utviklet seg i riktig retning. Nå gir han Christian Grindheim en skikkelig kamp om plassen på laget, og Vålerenga har en sterk sentral midtbane i 2016.

Vålerenga vil variere mellom 4-2-3-1 og 4-4-2 i år, og de har mange spillere fremover i banen som kan spille i flere forskjellige posisjoner. Rasmus Lindkvist er Vålerengas beste kontringsspiller og han er akkurat nå førstevalget til Rekdal på venstrekanten.

Ghayas Zahid var fantastisk i første del av sesongen i fjor, men de siste månedene har han ikke vært i nærheten av det samme nivået. Han spiller med lite selvtillit og høye skuldre. Finner han tilbake til der han var på sitt beste i fjor er han inne på dette laget, enten som venstrekant eller i rollen bak spissen.

Elias Omarsson og Daniel Fredheim Holm er også alternativer på kantene, i tillegg til at de begge kan bli brukt i frontleddet.

Angrep:
I 2014 hadde Vålerenga Vidar Örn Kjartansson som hamret inn 25 mål. I 2015 hadde de ingen som scoret mer enn sju mål. I 2016 er håpet at Moa skal holde seg skadefri og være den spissen som kan skyte Vålerenga til en god plassering. I vinter har han trent kontrollert for ikke å dra på seg noen skader før alvoret begynner.

Fakta: Vålerenga

Lagnavn:
Vålerenga Fotball
Stiftet:
1913
Hjemmebane:
Ullevaal Stadion, 27 200
Trener:
Kjetil Rekdal
Kaptein:
Christian Grindheim
Tabellplassering forrige sesong:
7. plass
Tabelltips forrige sesong:
5. plass

Det finnes ingen bedre avsluttere i Tippeligaen, så om Vålerenga fungerer som lag vil Moa levere varene på topp. Om han er ute eller om de spiller med to spisser er det Deshorn Brown, Daniel Fredheim Holm og Elias Omarsson som er alternativene.

Drillos ord om treneren:
Kjetil Rekdal (f. 1968)

Meget solid bakgrunn som spiller, og lang og solid trenerkarriere på høyt nivå. Vendte tilbake til VIF i 2013 og er inne i sin andre periode i klubben. Har hatt stor suksess som trener, men det er en stund siden. De to siste sesongene har gitt henholdsvis 6. og 7. plass. Med en solid spillerstall er dette for dårlig, Kjetil. Også i år er stallen god nok til å kjempe om medaljer. Det er opp til treneren.

Sannsynlig lag:
Sandberg
Lundstrøm, Jääger, Wæhler, Arvidsson
Fredheim Holm, Berge, Grindheim, Lindkvist
Omarsson, Moa

– Vi er langt unna å ha forutsetningene for å nå målene vi h...

Profilen:
Vålerenga har mange profiler, men Sander Berge kan i løpet av sesongen bli den største av de alle. Han er teknisk, sterk og rask til tross for sine 190 cm. Han løper 40 meter på 4.71 og signerte nettopp en kontrakt ut 2018 sesongen. Det er ingen som blir overrasket om han blir solgt til utlandet før den tid.

Se opp for:
Simen Juklerød er hentet fra Bærum og er naturligvis en spiller Vålerenga-assistent og tidligere Bærum-trener Morten Tandberg og Vålerenga kjenner meget godt. Han er en spennende kantspiller som er rask, teknisk og med en meget god venstrefot. Kan brukes både som kant og back og vil få sine sjanser i løpet av sesongen.

Han bør du kjøpe til ditt managerlag:
Robert Lundstrøm(5.0)

En herlig backtype som er med i angrep hver eneste gang han har muligheten. Vålerengas backrekke ser også solid ut og da er dette et godt kjøp til laget ditt.

Dette visste du neppe:
Visste du at VIF-legenden Morten Berre har lagt opp, men ikke har flyttet seg langt. Han har begynt å jobbe for Vålerengas utstyrsleverandør, og tar fortsatt turen titt og ofte til Valle.