Managerduellen som kan avgjøre Premier League

Toppoppgjør både på banen og sidelinjen når Arsenal og Leicester møtes søndag. Deres innbyrdes statistikk er dog kun topp for én av dem.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Arsenal-Leicester søndag 13.00 på TV 2 Sport Premium og TV 2 Sumo!

Leicesters Premier League-sesong har til nå nærmest vært en eneste dans på roser. 15 seire og kun to tap betyr førsteplass på tabellen, med fem poeng ned til Tottenham og Arsenal.

På søndag venter et toppoppgjør for «The Foxes» når de blå må ta turen til Emirates og Arsenal.

Men helgens kamp er ikke bare særdeles spennende banen. Den utgjør også en høyst interessant managerduell.

Svak statistikk mot Wenger
På sidelinjen finner man nemlig to svært erfarne ringrever i engelsk fotball, Arsène Wenger og Claudio Ranieri. Sistnevnte har aldri klart å slå sin franske kollega.

Arsenal er nemlig ett av kun to lag som har slått Leicester i serien denne sesongen. Wengers lag vant hele 5-2 i det motsatte oppgjøret i september.

Fra 64-årige Ranieris tid i Chelsea står italieneren i tillegg med fire tap og tre uavgjorte mot Wengers Arsenal. Om ikke «The Gunners» skal korte innpå forspranget til årets overraskelseslag, må Ranieri stoppe den negative statistikken mellom de to lagene og deres øverstkommanderende.

Leicester har aldri vunnet på Emirates eller Highbury i Premier League
Skal vinneren av Championship i 2013/14-sesongen fortsette sin strålende sesong og ende på toppen av tabellen, må de klare noe de aldri har gjort før.

Leicester har, i løpet av ni forsøk i Premier League-æraen, aldri maktet å overliste Arsenal på bortebane. Det gjelder både før og etter de røde flyttet fra Highbury til Emirates i 2006.

– Enorm kvalitet
At Ranieris viktigste spillere innfrir er instrumentalt om Arsenal skal kunne overkomme sin Arsenal-barriere. To som har vært monumental gjennom hele sesongen er Riyad Mahrez og Jamie Vardy.

– I år har Mahrez vist oss utrolig magi. Jeg vet ikke hvem han ligner på teknisk. Han har enorm kvalitet og er vår playmaker. Når vi trenger å skape, gir vi ballen til han, sa Ranieri til Corriere dello Sport ifølge Eurosport.

– Vardy er unik

Taktikeren fremhever også sin toppscorer, Jamie Vardy, som grunner til lagets enorme suksess denne sesongen. Mannen som står med 18 mål på 25 ligakamper har imponert alle som følger med på engelsk fotball.

– Vardy har en unik karakteristikk. Han løper i 1.000 miles i timen (447 m/s), og fortsetter i samme fart hele tiden.

Arsenal–Leicester

Arsenal – Leicester

To lag på gulljakt kl. 13.15.