Zulay Balza greier ikke å lukke øynene sine hos nevrologen Jairo Lizarazo på Erasmo Meoz-sykehuset Cucuta i Colombia. Hun er en av de tredve tilfellene av den sjeldene nervesykdommen Guilliain-Barré syndrom som har blitt oppdaget i delstaten siden zika-utbruddet. Foto: AP
Zulay Balza greier ikke å lukke øynene sine hos nevrologen Jairo Lizarazo på Erasmo Meoz-sykehuset Cucuta i Colombia. Hun er en av de tredve tilfellene av den sjeldene nervesykdommen Guilliain-Barré syndrom som har blitt oppdaget i delstaten siden zika-utbruddet. Foto: AP Foto: Ricardo Mazalan

Tre zikasmittede døde i Venezuela

Tre mennesker i Venezuela har dødd av komplikasjoner knyttet til det myggbårne zikaviruset, opplyser president Nicolás Maduro.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er første gang dødsfall i Venezuela kobles til zika-utbruddet, som har spredd seg raskt, særlig i Latin-Amerika. I Venezuela er det påvist 319 tilfeller av zikasmitte, ifølge Maduro.

– Dessverre har vi hatt tre dødsfall som følge av zika på landsbasis, sier presidenten i et TV-intervju.

Zikafeber gir vanligvis milde influensasymptomer, men i Brasil kobles viruset til en kraftig økning i mikrocefali, en alvorlig fosterskade som fører til underutviklet hjerne.

I delstaten Norte de Santander i Columbia, melder helsemyndighetene at de har registrert 30 tilfeller av nervesykdommen Guillain-Barre syndrom siden Zika-utbruddet startet, 10 ganger mer enn det som er normalt.

NTB/TV 2