DYRE NYHETER: Stortinget vurderer å gi TV 2 statsstøtte.  
DYRE NYHETER: Stortinget vurderer å gi TV 2 statsstøtte.   Foto: Hommedal, Marit

Klassekampen: Stortinget vurderer statsstøtte til TV 2

Et flertall på Stortinget er nær ved å bli enige om tilby en ny allmennkringkasteravtale med TV 2. Kanalen kan få økonomisk støtte for å sikre fortsatte daglige nyhetssendinger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arbeiderpartiet har samlet støtte på Stortinget til en pakke som skal legge til rette for at TV 2 har råd til å fortsette med daglige nyhetssendinger og hovedkontor i Bergen, ifølge Klassekampen. Alle partiene på Stortinget er med i samtalene utenom regjeringspartiene Høyre og Frp.

– Jeg tror ikke vi kommer utenom en form for kompensasjon for de merutgiftene som det innebærer å ta på seg allmennkringkasteroppdraget, sier Arbeiderpartiets mediepolitiske talsmann, Arild Grande.

Avtalen utløper i 2016

Etter det Klassekampen erfarer, er det kun få brikker som må falle på plass før alle partiene kan bli enige om en bindende formulering. Blant annet vurderes det å gi økonomisk støtte til TV 2, eller et eventuelt annet selskap som melder seg når den nye allmennkringkasteravtalen utlyses.

– Vi ønsker ikke å gå tilbake til monopolsituasjonen som vi hadde før, da NRK var alene om å lage nyheter på tv, sier Geir Jørgen Bekkevold, kulturpolitisk talsperson i KrF.

TV 2s nåværende avtale med staten løper ut i 2016, og kanalen har advart om at det ikke er noen selvfølge at de fortsetter med nyheter og allmennkringkasting dersom staten ikke legger mer penger på bordet. TV 2 har i dag ikke statsstøtte, men er sikret full distribusjon til hele landet gjennom sin avtale med staten. (©NTB)