TAR EN SELFIE: To turister tar et bilde av seg selv utenfor Det hvite hus i Washington i USA. FOTO: REUTERS/Kevin Lamarque
TAR EN SELFIE: To turister tar et bilde av seg selv utenfor Det hvite hus i Washington i USA. FOTO: REUTERS/Kevin Lamarque Foto: Kevin Lamarque

Slik skjer de selfie-relaterte dødsfallene

Etter at det ble mer og mer populært å ta selfier, har også ulykker relatert til billedtagningen eskalert.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Grunnet et stigende antall ulykker i forbindelse med at folk skal ta selfier, har flere land sett seg nødt til å gjennomføre tiltak for å få bukt med ulykkene.

I India har myndighetene opprettet selfie-frie soner, mens Russland har satt i gang en kampanje med illustrasjoner for å informere folk om hvor farlig det kan være å ta selfier enkelte steder.

Minst 49 dødsfall

Og farlig er det virkelig: Siden 2014 har hundrevis av ulykker skjedd verden rundt, og 49 av ulykkene har endt med at en person har mistet livet. Det melder CNN. Kanalen tar i midlertidig forbehold om at dette tallet mest sannsynlig er for lavt, ettersom det kun inkluderer dødsfall i forbindelse med selfier som er omtalt i media.

Ikke overraskende skjer mange av de selfie-relaterte dødsfallene blant unge under 21 år (rundt en fjerdedel), og 75 prosent av ofrene er menn.

Høyder og vann farligst

Av de registrerte dødsfallene, skjedde 16 i forbindelse med at personen datt ned fra en klippe eller bygning, og 14 personer døde som et resultat av drukning. Åtte dødsfall skjedde i møte med et tog, mens andre dødsårsaker har vært relatert til våpen, og fly- og bilulykker.

Det betyr altså at høyder og vannet er de mest risikable stedene å ta en selfie.

Hele 40 prosent av de selfie-relaterte dødsfallene skjedde i India.

CNN påpeker at i tilfellene de har undersøkt, er ikke selfiene i seg selv årsaken til dødsfallene. Det er heller at selfiene fungerer som en forstyrrelse i situasjoner hvor selfie-takeren heller burde fokusert på omgivelsene og sin egen sikkerhet.