– Petter synes dette er vondt

Laget skjermer Petter Eliassen etter juksepåstander.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TOBLACH ( TV 2): Inntil videre har Team Leaseplan Go bestemt seg for å gi langløpskongen ro fra media etter alt bråket i kjølvannet av at konkurrentene i Team United Bakeries tirsdag la ut bilder av en skøytende Petter Eliassen på sin Instagram-konto. Manager Emil Weberg Gundersen forklarer hvorfor.

– Petter synes dette er veldig trist. Petter er en person som ønsker å være redelig og den som går foran. Jeg er sikker på at alle de som har sett rennene han har gått, ser at han er en fair utøver. Han synes dette er veldig vondt, og ønsker å beklage til alle. Og han skal jobbe med å unngå at det blir sånn som dette noen gang igjen, sier Gundersen til TV 2.

– Jubler ikke
Rivaliseringen i langløpsmiljøet har tilsynelatende tatt seg opp de siste årene, med tre norske lag som satser knallhardt på Ski Classics. I går gikk managerene både i Team United Bakeries og Team Santander ut mot ledelsen i Ski Classics for at de ikke fulgte juryens krav om å straffe Eliassen. Men manageren i Team Leaseplan Go gjør det klart at han ikke ønsker å bidra til å bidra til en slik rivalisering utad.

– Hva synes du om at denne videoen med Eliassen blir bragt på bane av et konkurrerende lag?

– Det ønsker jeg ikke å uttale meg om.

– Hvorfor ikke?

– Fordi jeg ikke ønsker å uttale meg om det.

– Er du opprørt over det?

– Det er klart at vi jubler ikke over slikt. Vi ønsker bare å være med å skape et godt produkt.

– Har dere vurdert å «oute» noen konkurrenter etter å ha sett gjennom sendingene i etterkant?

– Det er er vanlig evaluering at vi ser gjennom rennene i etterkant. Men vi har ikke på noen områder vurdert å ta en sak ut mot noen andre, eller å publisere noe selv.

– Men det har vært eksempler på at andre lag også har utøvere som skøyter?

– Vi registrerer det eksempelet som har kommet fram nå, så overlater vi til juryen å vurdere alt annet, smiler Gundersen.

Legger seg flate
Gundersen har heller ikke så sterke meninger om at direktøren i Ski Classics avviste juryens krav om å ta fra Eliassen poengene for seieren i Kaiser Maximillian Lauf.

– Vi har sett det som har skjedd, og sagt at vi har vært villig til å ta konsekvensen av en eventuell straff. Men reglementet i Ski Classics får David Nilsson (direktør i Ski Classics) , eller FIS (det internasjonale skiforbundet) ta seg av, sier Gundersen.

– Men vi sier som vi har sagt før. Vi legger oss flate for at Petter gjorde en feil, og beklager at det skjedde.