Bildet av den lille gutten som lå død i strandkanten endret på mange måter flyktningedebatten. Alan Kurdi var bare tre år da han døde på vei over til et nytt liv borte fra krigen. (AP Photo/DHA) 
Bildet av den lille gutten som lå død i strandkanten endret på mange måter flyktningedebatten. Alan Kurdi var bare tre år da han døde på vei over til et nytt liv borte fra krigen. (AP Photo/DHA)  Foto: Nilufer Demir

To syrere tiltalt for dødsfallet til Alan (3)

To antatte menneskesmuglere står tiltalt for å ha forårsaket dødsfallet til tre år gamle Alan Kurdi, som druknet på vei fra Tyrkia til Hellas i høst.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bildene av treåringens livløse kropp som lå i strandkanten på en strand i Tyrkia i september, rystet en hel verden og ble et symbol på flyktningkrisen.

Risikerer 35 års fengsel

Her blir en av de tiltalta, Asem Alfrhad, ført til retten i Bodrym, Tyrkia.(DHA via AP ) TURKEY OUT
Her blir en av de tiltalta, Asem Alfrhad, ført til retten i Bodrym, Tyrkia.(DHA via AP ) TURKEY OUT

De to syriske mennene Muwafaka Alabash og Asem Alfrhad står tiltalt for menneskesmugling og for å ha forårsaket dødsfallet til fem personer som druknet da båten de satt i kantret utenfor den tyrkiske feriebyen Bodrum.

Dersom de blir dømt, risikerer de en fengselsstraff på opptil 35 år.

Skylder på faren

I en åpen høring nekter de to for å ha skyld i saken, og skylder isteden på treåringens far, Abdullah Kurdi. De mener han organiserte reisen og var ansvarlig for seilingen, ifølge de tiltalte.

Alan Kurdi (3) ble sørget av en hel verden. FOTO: Tima Kurdi /The Canadian Press/AP
Alan Kurdi (3) ble sørget av en hel verden. FOTO: Tima Kurdi /The Canadian Press/AP

Treåringens mor og fem år gamle storebror var blant de fem syrerne som druknet. Faren var den eneste i familien som overlevde. (©NTB)