Stockholm, Sverige 20160211.
Nikita Krukov, (27) Ryssland vinner finalen före Ola Vigen Hattestad (2) och Petter Northug (6) i Slottssprinten på torsdagen.
Foto: Soren Andersson/TT / NTB scanpix
Stockholm, Sverige 20160211. Nikita Krukov, (27) Ryssland vinner finalen före Ola Vigen Hattestad (2) och Petter Northug (6) i Slottssprinten på torsdagen. Foto: Soren Andersson/TT / NTB scanpix Foto: Soren Andersson/tt

Kriukov lurte fire norske i sprintfinalen

Nikita Kriukov vant torsdagens klassiske sprint i Stockholm foran to nordmenn.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Russeren som tok seg til finalen på tid var råsterk og staket forbi Ola Vigen Hattestad på oppløpet. Petter Northug ble nummer tre.

– Jeg trodde jeg hadde kontroll på seieren. Men når jeg så oppløpet til Nikita i reprise var det helt utrolig hvilken fart han fikk. Han var langt bak meg i bakken, sier Ola Vigen Hattestad om Kriukov til TV 2.

– Han var tilbake i gammel storhet i dag. Vi trodde vi hadde det her nede i bakken, men han var enorm i spurten i dag, sier sprinttrener Arild Monsen til TV 2 etter løpet.

Northug: – Han har ligget i hi lenge
Også Northug lot seg imponere av russerens oppløp.

– Kriukov har ligget i hi lenge nå og når han først er på hugget er nok den vanskeligste å slå på sånn oppløp som det er her, sier han til TV 2.

Northug var glad for tredjeplassen etter en tung femmil forrige helg.

– Jeg kjente femmila. Absolutt. Jeg kom meg videre og det var fokus når jeg kom hit i dag. Jeg hadde en fin posisjon inn i bakken der og det er det som gjør at jeg er på pallen i dag. Jeg hadde ikke bein eller kropp til å vinne i dag. Den punchen jeg hadde i Drammen forsvant i Nordmarka. Jeg er veldig fornøyd med en pallplass.

Finn Hågen Krogh ble nummer fire, mens Sondre Turvoll Fossli ble nummer seks.

Svenskene jublet

Den russiske sprintseieren fikk det svenske publikummet til å juble. Ikke fordi vinneren var russisk, men fordi han ikke var norsk.

– Det er vel sånn det har blitt, flirer sprinttrener Arild Monsen til TV 2.

Verken Ola Vigen Hattestad eller Petter Northug tar seg nær av svenskenes jubel.

– De er nok mer glade for å se en russer på topp enn to nordmenn. Eller tre nordmenn, som det var inn i siste bakken. Det hadde jo vært motsatt i Drammen. Vi kan ikke si noe på det, poengterer Northug.

Ola Vigen Hattestad varsler imidlertid at de skal sette en stopper for svenskenes jubel.

– De får glede seg over dette i dag. Vi tar igjen neste gang!