MAKS UFLAKS: Edvald Boasson Hagen punkterte like før mål.
/ AFP / Eric Feferberg
MAKS UFLAKS: Edvald Boasson Hagen punkterte like før mål. / AFP / Eric Feferberg Foto: Eric Feferberg

Kristoff vant på krisedag for Boasson Hagen

Edvald Boasson Hagen hadde sammenlagtseieren i lommen. Så punkterte han.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Edvald Boasson Hagen var på god vei til å sikre seg sammenlagtseieren i Tour of Qatar. Han hadde et forsprang på 26 sekunder til lagkompisen Mark Cavendish før den nest siste etappen.

Drøyt sju kilometer før mål punkterte nordmannen i front av hovedfeltet.

Punkteringen kom på et kritisk tidspunkt. Like før hadde nemlig Lotto NL-Jumbo satt farten opp i front av hovedfeltet. Da konkurrentene skjønte at Boasson Hagen var i trøbbel hjalp de til med å holde høy fart i front. BMC var ett av lagene siden Greg van Avermaet lå godt plassert i sammendraget. Det satte ikke Edvalds sjef Brian Smith pris på...

Avstanden bakover til Boasson Hagen ble fort et halvt minutt, selv om lagkameratene Tyler Farrar og Mark Renshaw slapp seg ned for å hjelpe nordmannen.

Rudsbygdingen kom i mål på lagkompisen Youcef Reguiguis sykkel 45 sekunder bak vinneren Alexander Kristoff. Greg van Avermaet ble nummer to, mens Kristoffs lagkamerat Jacopo Guarnieri endte på 3. plass.

– Jeg punkterte på begge hjulene. Jeg lå godt plassert i front. Først punkterte jeg på forhjulet. Så fikk jeg nytt hjul. Da jeg begynte å tråkke ble bakhjulet flatt også. Jeg fikk en ny sykkel fra Youcef, men den var veldig mye mindre enn den jeg hadde, sier Boasson Hagen til TV 2.

– Hva tenkte du i det øyeblikket du punkterte?

– Man kan ikke tenke på noe annet enn å komme seg så fort som mulig på sykkelen for å minimere tapet. Det er så klart utrolig irriterende når det skjer og når jeg lå så godt an som jeg gjorde. Det var maks uflaks, sier Boasson Hagen.

Boasson Hagen mistet dermed sammenlagttrøyen til lagkompisen Mark Cavendish. Cavendish ble nummer fem på dagens etappe og ligger to sekunder foran Van Avermaet sammenlagt. For Boasson Hagen røk drømmen om å vinne Tour of Qatar sammenlagt.

– For min del er det tapt, men vi har fortsatt Mark som ligger veldig bra an. Vi må prøve å beholde ledertrøyen, sier Boasson Hagen.

Han lar seg ikke hisse opp over at BMC kjørte hardt i front av hovedfeltet da han punkterte.

– Vi var på den siste runden. Det er et løp, men det er irriterende når det skjer. De ville vel prøve å ta ledelsen sammenlagt. Det er ikke noen regler som sier at man må vente, sier Boasson Hagen.

Seieren var Kristoffs andre for året. Han vant også den 2. etappen i Tour of Qatar.

Sammenlagtlisten:

1 Cavendish
2 Van Avermaet + 2 sek
3 Quinziato + 6 sek
4 Kristoff + 9 sek
5 Boasson Hagen + 19 sek
6 Kragh Andersen + 30 sek
7 Bennett + 41 sek
8 Bystrøm + 49 sek